Parisataa kiinnostunutta pääsee jo tänä kesänä asuntomessualueelle Seinäjoella

Seinäjoen asuntomessualueella, Pruukinrannassa ryskyy. Talopaketteja tulee päivittäin, rekkoja ja työkoneita liikkuu yhtenään ja alueella työskentelee noin 150 henkeä. Messualueelle nousee yli 30 pientaloa, yksi rivitalo ja yksi kerrostalo. Rakennustöiden ajan messualue on suljettu yleisöltä. Etelä-Pohjanmaan matkailu järjestää kuitenkin alueelle neljä opastettua kiertokäyntiä heinä-elokuun taitteessa.

Kotimaa
Seinäjoen asuntomessuille rakentuu useita kaksikerroksisia omakotitaloja. Näiden talojen yläkerrasta näkee suoraan Kyrkösjärvelle.
Seinäjoen asuntomessuille rakentuu useita kaksikerroksisia omakotitaloja. Näiden talojen yläkerrasta näkee suoraan Kyrkösjärvelle.Anri Koski / Yle

Asuntomessut järjestetään Seinäjoella Kyrkösjärven rannalla vuoden kuluttua, kesällä 2016. Seinäjoen messualue on kolme kertaa suurempi kuin Vantaalla, jossa asuntomessut alkavat ensi viikonloppuna.

Opastetusti suljetulle työmaa-alueelle

Tällä hetkellä Seinäjoen asuntomessualueella,Pruukinrannassa rakennetaan vauhdilla. Päivittäin alueella työnkentelee noin 150 henkeä ja liikkuu useita isoja työkoneita sekä rekkoja. Esimerkiksi maanantaina paikalle tuotiin neljä talopakettia.

Seinäjoen asuntomessujen projektipäällikkö Kirsi Joensuu muistuttaa, että rakennustöiden ajan messualue on suljettu yleisöltä.

– Syynä on yksinkertaisesti turvallisuus. Tämä on suljettu työmaa-alue eikä täällä voi liikkua ilman turvavarusteita, selventää Joensuu.

Etelä-Pohjanmaan matkailu järjestää kuitenkin alueelle neljä opastettua kiertokäyntiä heinä-elokuun taitteessa. Ensimmäiset ovat heinäkuun kahtena viimeisenä tiistaina ja loput elokuun kahtena ensimmäisenä tiistaina. Yhdelle kierrokselle otetaan mukaan enintään 50 henkeä.

Moderneja pohjalaistaloja

Seinäjoen asuntomessualueelle nousee kuusi täyshirsitaloa ja nykyarkkitehtien suunnittelemia uusia versioita perinteisistä pohjalaistaloista. Messualueen ympyrämuotoisen kadun, Tulikivimyllyn, sisäkaaren talot ovat kaikki punamullan värisiä ja osa moderneja kaksfooninkisia.

– Kutsumme tätä ympyrää mansikkapaikaksi. Punaisia taloja, joiden keskelle jää luonnonvarainen kallioinen metsikkö, kuvaa Kirsi Joensuu.

Seinäjoen asuntomesstulle nousee rypäs moderneja pohjalaistaloja.
Seinäjoen asuntomesstulle nousee rypäs moderneja pohjalaistaloja.Anri Koski / Yle

Rantaan rakennetaan myös näkötorni

Kyrkösjärven ranta asuntomessualueen kupeessa säilyy Seinäjoella yleisenä ulkoilualueena. Sinne tulevat niin uimaranta, venelaituri kuin myös näkötorni. Näkötornin rakentavat Sedun opiskelijat ja työ käynnistyy, kun syyslukukausi alkaa.

– Näkötornista tulee puupuolen opiskelijoiden taidonnäytetyö, Kirsi Joensuu kertoo.