1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. alppihiihto

Hilla Hannola pääsi alppihiihdon B-maajoukkueeseen

Rovaniemeläinen alppihiihtäjä Hilla Hannola on päässyt alppihiihdon naisten B-maajoukkueeseen. Hannola laski ensimmäisellä FIS-kaudella 450 laskijan joukkoon maailmanrankingissa.

Santa Claus Ski Teamin alppihiihtäjä Hilla Hannola. Kuva: Jussi Väätäinen

Alppihiihdon lajijärjestö Ski Sport Finland päätti nostaa Hannolan B-maajoukkueeseen. Hannola on syntynyt vuonna 1998 ja käy lukiota Rovaniemellä.

– B-maajoukkueen kilpailijat laskevat kisoja Euroopassa, he osallistuvat FIS-kisoihin Euroopassa ja lisäksi laskevat Eurooppa-cupia. Luvassa on kymmeniä kisoja kauden aikana, Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Marko Mustonen sanoo.

Soppela yksin naisten A-maajoukkueessa

Alppihiihdon naisten A-maajoukkueessa laskee ensi kaudella ainoana rovaniemeläinen Merle Soppela. Soppela on 50 parhaan laskijan joukossa pujottelun FIS-rankingissa.

Hannola oli mukana viime kaudella perustetussa tyttöjen maajoukkueessa, Team 2018:ssa. Team 2018:ssa oli myös toinen rovaniemeläislaskija, Julia Toiviainen. Toiviainen jatkaa edelleen Team 2018:ssa. Hannola, Soppela, Toiviainen edustavat Santa Claus Ski Teamia.

Naisten B-maajoukkueessa ovat Hilla Hannolan lisäksi Camilla Andersson, Riikka Honkanen, Janina Mäkinen ja Nea Luukko.

Miesten A-maajoukkueessa on mukana yksi lappilaista seuraa edustava urheilija. Hän on Levi Ski Clubia edustava Joonas Räsänen, joka asuu pääkaupunkiseudulla.