Naisten into armeijaan kasvoi Lapissa

Armeijan aloitti 36 naista Lapin varuskunnissa maanantaina. Naisalokkaiden määrä on lähes kaksinkertainen edellisvuosien saapumiseriin verrattuna.

puolustusvoimat
Alokas Wilma Ruotsalainen aloitti asepalveluksensa maanantaina Rovaniemellä ilmatorjuntapatterissa.
Alokas Wilma Ruotsalainen aloitti asepalveluksensa maanantaina Rovaniemellä ilmatorjuntapatterissa.Juha Mäntykenttä / Yle

– Hieno asia, että saamme näin paljon naisia, pääasiassa Jääkäriprikaatiin Sodankylään, Jääkäriprikaatin komentaja, eversti Antti Lehtisalo sanoo.

Lehtisalo ei ota kantaa siihen, selittyykö naisten into sillä, että maailmanpoliittinen tilanne on kiristynyt.

– Siitä ei ole mitään tutkittua tietoa, mutta kaikki asiat vaikuttavat kaikkeen. Uskon enemmän, että se on tällainen yhteiskunnallinen trendi.

Wilma Ruotsalainen on yksi ilmatorjuntapatterin uusista alokkaista Rovaniemellä. Hän kertoo halunneensa tehdä jotakin hyvää maansa hyväksi.

– Lukion jälkeen ei oikeastaan innostanut enää lähteä opiskelemaan. Ajattelin välivuotta, mutta sitten tuli sellainen olo, että haluan antaa Suomelle jotakin takaisin ja olla hyödyksi jotenkin muutenkin kuin vain itselleni. Haluan tehdä jotakin, mikä ei ole itsekästä, Ruotsalainen pohtii.

Ilmatorjuntapatteri on nykyään osa Jääkäriprikaatia. Sodankylän ja Rovaniemen varuskunnissa aloitti maanantaina yhteensä runsaat 1300 alokasta.