1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ilkka myy Seinäjoen keskustasta talon Reima Kuislalle

Ilkka-Yhtymä myy Seinäjoen keskustasta omistamansa talon kiinteistösijoittaja Reima Kuislalle. Kauppasummaa ei julkisteta, mutta kiinteistökauppa kaunistaa yhtymän tulosta noin miljoonalla eurolla. Talo sijaitsee nykyisen Ilkan toimitalon vieressä.

Kiinteistösijoittaja Reima Kuislan ostaman talon paikalle kaava sallii 9-kerroksisen talon rakentamisen. Kuva: Anri Koski / Yle

Ilkka-Yhtymä realisoi Seinäjoen keskustan kiinteistöomaisuuttaan rahaksi. Kiinteistöosakeyhtiö Seinäjoen Kassatalon osakkeet vaihtavat omistajaa lähikuukausien aikana.

Talon ostaja on seinäjokelaisen kiinteistösijoittaja Reima Kuislan Nordio Oy. Kauppasummaa ei julkisteta, mutta summa kaunistaa Ilkan kolmannen vuosineljänneksen tulosta myyntivoittoina noin miljoonalla eurolla.

Kauppa toteutuu viimeistään 30. syyskuuta.

Myyty talo sijaitsee Ilkan toimitalon vieressä. Talon alakerrassa sijaitsee tsekkiläinen olutravintola sekä kenkäkauppa. Talon yläkerrassa ovat Ilkan omat saunatilat.

Toimitusjohtaja Matti Korkiatuvan mukaan syitä talon myyntiin oli useita. Yhtiö ei tarvitse lisätilaa omaan käyttöönsä eikä sen toimialaan kuulu myöskään kiinteistösijoittaminen.

– Haluamme Seinäjoen keskustan kehittyvän, Korkiatupa perustelee lisäksi.

Keskustan kiinteistöomistajat hakivat viime vuonna keskustaan kaavamuutosta. Nykyisellään kaava mahdollistaa tontille jopa 9-kerroksisen talon rakentamisen.

Korkiatuvan mukaan kiinteistöstä oli useita kiinnostuneita. Kuisla maksoi talosta parhaan markkinahinnan.

Kaupunkikuvaan uudenlainen säväys

Reima Kuisla sanoo, ettei hänellä ole aikataulua kiinteistön kehittämiselle ja lisäksi talon vuokralaisilla on vielä voimassolevat vuokrasopimukset.

– Luultavasti talo on rakennettu joskus 1950-luvun loppupuolella, eikä talolla sinänsä ole arvoa.  Arvokas on ydinkeskustan tontti ja sen sisältämä rakennuskaava, summaa kaupan arvoa Kuisla.

– Arkkitehtiä en ole valinnut. On mielenkiintoista nähdä, minkälaisia ehdotuksia sitten aikanaan tulee suunnittelijoilta. Toivottavasti saadaan laadukas talo ja kaupunkikuvaan uudenlainen säväys, Kuisla visioi.

– Ensin pitää ostaa ja vasta sitten käynnistää suunnitelmat, muistuttaa Kuisla.

Reima Kuisla on yksi Seinäjoen suurimmista veronmaksajista. Hän omistaa Seinäjoelta muun muassa Tapiola-yhtiön talon ja Sorsanpesän kiinteistön. Omien sanojensa mukaan hänen suurimmat kiinteistömassansa ovat Helsingin, Espoon ja Lahden seudulla, seuraavaksi tulevat Hämeenlinna, Tampere ja Vaasa.