Hyppää sisältöön

Lakkautettavan bingohallin omistaja: Veikkaus vie bingon elinmahdollisuudet

Porin kauppahalli hiljenee entisestään, kun kauppahallissa toiminut perinteikäs bingo sulkee ovensa syksyllä. Bingohallin tiloihin ei ole vielä löytynyt jatkajaa.

Perinteikkäät bingohallit ovat katoavaa luonnonvaraa. Porin kauppahallissa vuosikymmeniä toiminut bingo lopettaa toimintansa ensi syksynä.

Bingoa pyörittänyt Porin ilmailukerhon ja kerhon tukiyhdistyksen vt. puheenjohtaja Juha Kuuri kertoo, että toiminta on ollut kannattamatonta jo vuosien ajan. Lopullinen isku tuli Kuurin mukaan joitakin vuosia sitten Veikkaukselta.

– Veikkaus kiinnostui joitakin vuosia sitten bingosta. Ero yhdistysten ja Veikkauksen pyörittämissä bingoissa on se, että lain takia me annamme palkinnot tavarana tai lahjakortteina, Veikkaus rahana, Kuuri harmittelee.

Tilat myynnissä

Juha Kuurin mukaan bingo on käynyt kannattamattomaksi myös, koska pelaajakunta on vanhentunut ja taloustaantuma vähentää eläkeläisten rahankäyttöä.

Tämä on maksanut meille joka kuukausi useita tuhansia euroja.

Juha Kuuri

– Tämä on maksanut meille joka kuukausi useita tuhansia euroja. Ei ole näköpiirissä, että bingon toiminta pystyttäisiin kääntämään kannattavaksi, Kuuri sanoo

Ilmailukerho omistaa kauppahallin bingohallin tilojen osakkeet. Uutta vuokralaista tai ostajaa kiinteistön osakkeille etsitään, mutta varmuutta tilojen jatkokäytöstä ei ole.

Kauppahalli hiljentynyt

Porin kauppahalli on viime vuosina hiljentynyt. Kauppahallin yrittäjiä on lopettanut ja siirtynyt pitämään puotiaan muualle.

Kauppiaiden yhteisen yhtiön Porin Kauppahalli Oy:n hallituksen puheenjohtaja, luomuyrittäjä Ulla Mäkinen toivoo, että bingon tiloihin löytyy jatkaja.

– Iso tila tulee tyhjäksi. Ehkä siinä on järkevämmälle toiminnalle nyt hyvä paikka. Kyllähän bingohallin tyhjeneminen hiljentää läpikulkua kauppahallissa, mutta en näe tätä kauhean isona menetyksenä, Mäkinen sanoo.

En näe tätä kauhean isona menetyksenä

Kauppahalliyrittäjä Ulla Mäkinen

Uusia asiakkaita kaivataan

Mäkisen mukaan kauppahallin yrittäjien ja bingohallin välillä ei ole ollut kovin paljon yhteistyötä. Myös aukioloajat ovat olleet erilaiset.

Porin kauppahallin kauppiaiden määrä on viime vuosina vähentynyt ja tiloja on tyhjillään. Myös uusia asiakkaita kaivattaisiin.

– Tilanne ei ole hyvä, Toivoisi, että kauppahallissa olisi elämää kuin vanhaan malliin ja joka paikassa olisi valot päällä, Ulla Mäkinen sanoo.

.
.