Arhinmäki: Olen ainakin yhdessä asiassa Timo Soinin kanssa samaa mieltä

Kansanedustaja Paavo Arhinmäki (vas.) kertoi A-studion haastattelussa olevansa ainakin yhdessä asiassa samaa mieltä ulkoministeri Timo Soinin (ps.) kanssa. Kreikan suurimmat ongelmat ovat korruptio, harmaa talous ja toimimaton verojärjestelmä.

politiikka
Kansanedustaja Paavo Arhinmäki (vas.)
Kansanedustaja Paavo Arhinmäki (vas.) Yle

Kansanedustaja Paavo Arhinmäki (vas.) on ulkoministeri Timo Soinin (ps.) kanssa samaa mieltä siitä, ettei mikään valtio pysty toimimaan, jos se ei pysty keräämään varoja.

Arhinmäki sanoi A-studion haastattelussa, että Kreikan suurimmat ongelmat ovat korruptio, harmaa talous ja toimimaton verojärjestelmä.

Arhinmäki muistutti, että viimeisten viiden vuoden aikana Kreikassa on tehty rajuja leikkauksia. Huomio on hänen mielestään kiinnitetty vääriin asioihin.

– Kaksi kolmasosaa Kreikan eläkeläisistä elää köyhyysrajan alapuolella, mutta samaan aikaan ei ole puututtu vaikkapa näihin uhoaviin laivanvarustajiin, Arhinmäki sanoi.

Kansanedustaja Ozan Yanar (vihr.) kertoi, että tiukka talouskuri ei auta kreikkalaisten tilannetta. Hänen mielestään Kreikan eroaminen eurosta aiheuttaisi epävarmuutta, joka leviäisi muualle Eurooppaan.