1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Oikeusasiakirjat paljastavat: Koomikko Bill Cosby hankki rauhoittavia huumatakseen naisia seksiä varten

Vuosikymmenien aikana kymmenet naiset ovat syyttäneet Cosbya ahdistelusta.

viihde
Bill Cosby.
Bill Cosby.Jeff Kowalsky / EPA

Amerikkalainen koomikko Bill Cosby kertoi oikeudessa vuonna 2005, että hän oli hankkinut rauhoittavia lääkkeitä aikomuksenaan huumata nuoria naisia ja harrastaa seksiä heidän kanssaan, kertovat maanantaina julkisiksi tulleet oikeusasiakirjat.

Cosby myönsi asian todistajanlausunnossaan oikeustapauksessa, jonka oli nostanut Philadelphian Templen yliopiston entinen työntekijä Andrea Constand. Hän syytti Cosbyn huijanneen hänet ottamaan lääkkeitä ennen kuin tämä seksuaalisesti ahdisteli häntä. Osapuolet sopivat tapauksen salaisena pidettyä summaa vastaan vuonna 2006.

Constandin asianajajan kanssa oikeudessa käymässään keskustelussa Cosby myönsi hankkineensa 1970-luvulla seitsemän lääkemääräystä Quaaludes-merkkisille rauhoittaville lääkkeille aikomuksenaan antaa niitä naisille. Kun Cosbylta kysyttiin, oliko hän antanut lääkkeitä naisille, hänen asianajajansa keskeyttivät kysymykset esittämällä useita vastalauseita.

Myöhemmin todistajanlausunnossaan Cosby kertoi, että hän antoi Constandille puolitoista pilleriä antihistamiinilääke Benadryliä.

Vuosikymmenien aikana kymmenet naiset ovat syyttäneet Cosbya ahdistelusta. Cosbya, 77, kohtaan ei ole koskaan nostettu rikossyytteitä, ja useimmissa häntä kohtaan esitetyistä syytöksistä syyteoikeuden aikaraja on jo ylittynyt.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Cosbyn edustaja ei vastannut kommenttipyyntöihin maanantaina.

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi