Viikkoja rötöstelleet murtovarkaat kiinni itse teossa – varkauksia jopa kymmenellä paikkakunnalla

Kahta ulkomaalaista miestä epäillään 20 omaisuusrikoksesta. Kaksikon epäillään murtautuneen omakotitaloihin ja vapaa-ajan asuntoihin maalis-huhtikuussa ympäri Suomea.

Kotimaa
Sorkkaraudalla murretaan oven lukko.
Yle

Lounais-Suomen poliisi on saanut kiinni kaksi ulkomaalaista miestä murtovarkauksista ja muista omaisuusrikoksista epäiltynä. Miehet pidätettiin alun perin Porissa asuntomurron yrityksen vuoksi, mutta tutkimuksissa on käynyt ilmi kaksikon tehneet lukuisia omaisuusrikoksia eri puolella maata.

Parhaillaan tutkintavankeudessa olevia miehiä esitetään tällä viikolla vangittavaksi Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä myös maalis-huhtikuussa tehtyihin 20 omaisuusrikokseen. Syytökset kohdistuvat törkeisiin varkauksiin tai varkauksiin ja niiden yrityksiin, joita on tehty omakotitaloihin ja vapaa-ajan asuntoihin.

Murtoja keskellä päivää

Ohikulkija hälytti poliisit paikalle huhtikuussa huomattuaan iltapäivällä Porissa Lyttyläntiellä ajelevan ulkomaalaisen auton. Ilmoittajan mukaan mieshenkilö oli mennyt naapurinsa pihalle iltapäivällä. Maastoon paennut epäilty murtovaras sekä auto ja sen kuljettaja tavoitettiin pian poliisin saavuttua paikalle. Talon ovessa todettiin myöhemmin murtojälkiä.

Rikoksia epäillään tehdyksi Lounais-Suomen lisäksi ainakin Saarijärvellä, Jyväskylässä, Tampereen seudulla, Hämeenlinnassa sekä Lahden seudulla, Kouvolassa ja Orimattilassa. Saaliikseen tekijät ovat ottaneet käytännössä vain koruja, rahaa ja alkoholijuomia tai ruokaa, jota on syöty jopa teon aikana rikospaikalla.

Poliisi pyytää lisävihjeitä

Miehet ovat saapuneet Suomeen 24. maaliskuuta ja liikkuneet maassa tummalla tai sinisellä Saksan rekisterissä olevalla WV-Golf henkilöautolla, jossa olivat myös yöpyneet.

Poliisi pyytää yleisöä ilmoittamaan lähimmälle poliisille, jos miesten tai auton liikkeistä on havaintoja ajoreitin varrelta, vaikka epäillyistä rikoksista on kulunut jo aikaa.