Amerikkalaistunut Anna Easteden: "Lensin maapallon ympäri vahingossa"

Pohjoiskarjalaiselta maatilalta Los Angelesiin ponnistanut Anna Easteden näyttelee huumeäitiä amerikkalaisessa elokuvassa. Elämään kuuluu myös kotipuutarhan hoitoa ja matkustelua.

elokuvat
Anna Easteden.
Malli-näyttelijä Anna Easteden kirjoitti ylioppilaaksi 17-vuotiaana Joensuun lyseon lukiosta.promokuva

Tohmajärveläiseltä maatilalta Pohjois-Karjalasta lähtöisin oleva Anna Easteden (aikaisemmin Shemeikka), 38, on pitkään maailmalla viihtynyt malli ja näyttelijä, joka asuu Yhdysvalloissa Los Angelesissa. Eastedenin aviomies on baseballvalmentaja Rob McKinley.

Rooli on vastakohta sille, mitä olen oikeassa elämässä.

Anna Easteden

Easteden näyttelee uutuuselokuvassa Ribbons heroiiniriippuvaista tanssijaa, jonka mies on pahoinpitelijä. Lopulta naiselta otetaan sekavan elämän vuoksi lapsikin pois.

– Rooli on vastakohta sille, mitä olen oikeassa elämässä. Hahmo antoi minulle lomaa itsestäni. Katsoin elämääni sen jälkeen, että onpa minulla kaikki hyvin, kertoo Easteden.

Anna Easteden on nähty viime aikoina juontajana liikunnallisessa Wipeout Suomi -televisio-ohjelmassa, jota kuvattiin Buenos Airesissa. Nainen on näytellyt Päivien viemää ja Miehen puolikkaat -sarjoissa sekä Mika Kaurismäen vuonna 2009 ohjaamassa elokuvassa Haarautuvan rakkauden talo.

– Minusta on tosi ihanaa käydä Suomessa. Lähetin juuri sähköpostia eräälle suomalaiselle ohjaajalle uudesta projektista. Katsotaan, jos siitä tulee jotakin vuoden sisällä. Enemmän minulla on töitä Los Angelesissa kuin Suomessa.

Tomaatteja, kurkkuja, salaattia ja vesimeloneita

Tohmajärveläinen tausta kulkee mukana amerikkalaisessa arkielämässä.

– Kun olen maatilan tyttö, Tohmajärvi-kuviot pysyvät. Minulla on suuri kasvimaa omalla tontilla Los Angelesissa. Kasvatan hirveää määrää tomaatteja, kurkkuja, salaattia ja vesimeloneita, kuvailee Easteden.

Takana on juuri pitkä lomamatka, jota Anna Easteden kuvaa oikeaksi kulttuurimatkaksi.

– Näin erilaista elämää. Kävin Istanbulissa, Thaimaassa, Kambodžassa ja Tokiossa. Tein 3 viikon matkan, jossa lensin itse asiassa maapallon ympäri ihan vahingossa. Älysin vasta kotiin tullessani, että lensinkin maapallon ympäri, naurahtaa Easteden hyväntuulisena.