Lippuja myyty ennakkoon ennätysmäärä – "Kuhmoon on tulossa paljon väkeä"

Kamarimusiikkitapahtuman lipunmyynti on käynyt ennätysvilkkaasti. Lippuja on myyty tasaisesti kaikkiin konsertteihin. Kuhmossa kuullaan kahden viikon aikana yli 70 konserttia.

kulttuuri
Kamarimusiikkiyleisöä Kuhmo-talon Kahvila Juttuassa.
Stefan Bremer

Kuhmon Kamarimusiikkiin on myyty lippuja ennakkoon lähes 21 000, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Konsertit ovat kiinnostaneet yleisöä tasaisesti. Tällä hetkellä kaikkiin konsertteihin on vielä lippuja jäljellä.

Toiminnanjohtaja Sari Rusanen ei vielä tohdi ennakoida sitä, kuinka paljon lippuja loppujen lopuksi myydään.

– Sen voin kuitenkin sanoa, että Kuhmoon on tulossa paljon väkeä, Rusanen kertoo.

Kuhmon Kamarimusiikki alkaa sunnuntaina 12. heinäkuuta. Konsertteja on kahden viikon aikana yli 70 ja esiintyjinä toistasataa kansainvälistä ja kotimaista kamarimusiikin taitajaa.

Kaksi festivaalille kiinnitettyä taiteilijaa jää pois, mutta se ei vaikuta konserttien ohjelmaan, Kuhmon Kamarimusiikin tiedotteessa kerrotaan. Alttoviulisti ja kapellimestari Dalia Stasevskan tilalle on kiinnitetty Ásdís Valdimarsdóttir. Pianisti Henri Sigfridssonin osuudet jaetaan pääosin festivaalin muille pianisteille.

Mendelssonhn on sekä uudistanut että jatkanut perinnettä

Pitkän ja kansainvälisen uran alttoviulistina, säveltäjänä ja opettajana tehnyt Vladimir Mendelssohn on ollut Kuhmon Kamarimusiikin taiteellisena johtajana jo kymmenen vuoden ajan. Hän ei halua nostaa festivaalivuosiltaan esiin mitään erityistä kohokohtaa, koska joka vuosi hienoin hetki on samanlainen.

Sen voin kuitenkin sanoa, että Kuhmoon on tulossa paljon väkeä.

Sari Rusanen

– Edessäni on paperia ja sille pitäisi syntyä yli 70 konsertin ohjelma. Se on haaste, koska pitää sekä uudistaa että jatkaa perinnettä. Haaste on kuitenkin aina yhtä innoittava.

Hän pitää valintaa Kuhmon Kamarimusiikin taiteelliseksi johtajaksi koko taiteilijauransa tärkeimpänä tapahtumana.

– Kun pääsin ensimmäistä kertaa Romaniasta Pariisiin, minun piti nipistää itsenäni: voiko tämä olla totta vai näenkö unta? Juuri siltä tuntui pääsy Kuhmon Kamarimusiikin johtajaksi.