1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Jolla siirtää laitevalmistuksen toiseen yhtiöön

Samalla nykyinen toimitusjohtaja Tomi Pienimäki jättää Jollan ja siirtyy IT-yhtiö Vincit Groupiin.

Jolla keskittyy jatkossa Sailfish OS -käyttöjärjestelmän kehittämiseen. Kuva: Jolla

Mobiililaitteita kehittävä Jolla muuttaa yhtiörakennettaan ja vaihtaa yrityksen johtoa. Jolla keskittyy jatkossa Sailfish OS -käyttöjärjestelmän kehittämiseen sekä lisensointiin. Mobiililaitteet valmistetaan jatkossa omassa yhtiössään.

Jolla vaihtaa samalla väkeä yrityksen johdossa, kun hallituksen nykyinen puheenjohtaja Antti Saarnio aloittaa myös yhtiön toimitusjohtajana. Nykyinen toimitusjohtaja Tomi Pienimäki puolestaan siirtyy IT-yhtiö Vincit Groupin toimitusjohtajaksi elokuussa.

– Sailfish OS -käyttöjärjestelmää on kehitetty kolme vuotta, ja olemme nyt pääsemässä suuremmille vesille lisensointistrategiassamme. Tämä vaatii Jolla-tiimiltä keskittymistä ohjelmistotuotantoon, hallituksen puheenjohtaja Antti Saarnio perustelee.

Mobiililaitteiden tuotantoa ei ole kuitenkaan tarkoitus täysin haudata. Jollan mukaan uusi yhtiö keskittyy erityisesti vahvennetun tietoturvan laitteisiin. Toimitusjohtaja uudelle yhtiölle nimetään myöhemmin syksyllä.

– Jollan kaltaisille erilaisille mobiililaitteille, joissa on vahva yksityisyydensuoja, on varmasti kysyntää. Tämän takia olemme päättäneet jatkaa tätä liiketoimintaa omassa yhtiössä, Saarnio sanoo.

Jolla viimeistelee parhaillaan omaa tablettia. Laitteen tuominen markkinoille on kuitenkin takunnut komponentin toimitusongelmien takia.