1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. grillit

Grilliribsit ovat helppo tehdä kokonaan itse – Marttojen ohjeella onnistut varmasti

Grilliribsit ovat olleet pari viime vuotta grillaamisen hittituote. Usein turvaudutaan kaupan valmiiksi marinoituun ja puolikypsään versioon. Martat neuvovat, kuinka grilliribsit voi tehdä alusta pitäen itse.

Grilliribsit
Eeva-Maija Laurila ja grilliribsit. Kuva: Juha Mäntykenttä / Yle
Grilliribsit
Eeva-Maija Laurila ja grilliribsit. Kuva: Juha Mäntykenttä / Yle

Grilliribsit

n. 1 kg porsaan luullista kylkeä

1,5 l vettä

1 rkl suolaa

Valele kastiketta lihan päälle ja kääntele lihoja aika-ajoin.

Lapin Mattojen toiminnanjohtaja Eeva-Maija Laurila

5  maustepippuria

1 laakerinlehti

maustekastike

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 rkl öljyä

2 rkl sweetchilikastiketta

1 tl raastettua inkivääriä

1 rkl soijakastiketta

2 rkl vaaleaa balsamicoa

½  lihaliemikuutiota

½ dl vettä

2 rkl ruokosokeria

1 rkl sinappia

Paloittele liha muutamaan osaan ja keitä noin 1 tunti mausteliemessä.

Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota ne öljyssä miedolla lämmöllä. Laita muut maustekastikkeen aineet kattilaan ja hiljalleen siirappimaiseksi. Siivilöi ja jäähdytä.

Lihan keittämisen ja kastikeen voit tehdä valmiiksi edellisenä päivänä.

Nosta lihat kuumaan grilliin ja valele kastiketta lihan päälle ja kääntele lihoja aika-ajoin.

Ohje: Lapin Mattojen toiminnanjohtaja Eeva-Maija Laurila