1. yle.fi
  2. Uutiset

Wibit-vesihuvipuisto vetäytyy Hämeenlinnan Ahvenistolta

Kohutun Wibit-vesihuvipuiston toteuttaja on vetänyt lupahakemuksensa pois Ahveniston luonnonsuojelualueelta. Hämeenlinnan kaupunki on samalla perunut lupapäätöksensä. Luonnonsuojelijat ja hankkeeseen kantaa ottanut nuorten Facebook-ryhmä ovat ratkaisuun hyvin tyytyväisiä Hämeenlinnassa.

Kotimaan uutiset
Lapset juoksevat ja leikkivät muovisten kelluvien elementtien päällä
Wibit-vesileikkipuistoa ei Ahvenistonjärveen tänä kesänä tule, mutta maauimalan altaaseen kyllä.Wibit Sports GmbH

Hämeenlinnan seudun luonnonsuojeluyhdistys sai tiedon Wibit-luvan perumisesta tiistaina kello 15.00 jälkeen. Hämeenlinnan seudun luonnonsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Sirpa Rautiainen sanoo yhdistyksen olevan tosi tyytyväinen syntyneeseen ratkaisuun. Myös nuorten Facebook-ryhmän Rautiainen uskoo olevan tuloksesta mieliessään.

Wibit-vesihuvipuisto synnytti Hämeenlinnassa loppukeväästä ja alkukesästä suurehkon kohun, kun nuorten Facebook-ryhmä ja Hämeenlinnan seudun luonnonsuojeluyhdistys pitivät muovista rakennelmaa Ahveniston järvelle sopimattomana. Perusteina olivat mm. ne, että suurehko, värikäs muovirakennelma ei sovellu Ahvenistoin järvelle, joka on luonnonsuojelualuetta ja joka kuuluu myös Natura-alueisiin.

Kylmähkö kesä ja kolea vastaanotto jäädytti Wibit-hankkeen

TG Ahveisto jätti maanantaina 6.heinäkuuta ilmoituksen Hämeenlinnan kaupungille, että se vetäytyy hankkeesta. Heti tämän jälkeen seuraavana päivänä Hämeenlinnan kaupungin rakennusvalvontapäällikkö Sirkku Malviala perui Ahvenistolle myönnetyn luvan, koska sille ei ole käyttöä. Kohuttu Ahveniston järven Wibit-vesihuvipuisto jää näin toteutumatta ainakin kesältä 2015 Hämeenlinnassa.

Alun perin tarkoituksena oli saada Ahveniston järven hiekkarannan edustalle suurehko kanteiltaan kymmenien metrien suuruinen muovirakennelma. Vastaavia Wibit-puistoja on pitkin maailmaa käytössä ja Hämeenlinnassakin pienoispuistoa on kokeiltu niin Hämeenlinnan uimahallissa kuin uusitussa Ahveniston maauimalassakin.

Ahveniston vesihuvipuisto epäilytti myös valtionviranomaisia

Hämeenlinnan salliva lupapäätös synnytti alkukesästä vastustusta niin paikallisten luonnonsuojelijoiden, järvestä kiinnostuneiden nuorten kuten myös valtion asiantuntijaviranomaisen Hämeen ely-keskuksen keskuudessa. Julkinen kohu asian tiimoilla oli kesäkuun 2015 alussa huipussaan ja huomattavan suuri. Hämeenlinnan rakennusvalvonta puolestaan katsoi luvan salliessaan, että kun kyse on tilapäisestä vain muutaman kuukauden järvessä olevasta rakennelmasta sille voidaan antaa lupa. Hämeenlinnan kaupunki on Ahveniston omistaja ja samalla lupaviranomainen.

Lue seuraavaksi