1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Hehkutuksesta yllättynyt Antti Tuisku: Meinaa tulla itku lavalla – video

Tuisku on ensimmäistä kertaa urallaan otettu esiintymään perinteisille rockfestivaaleille. Sekä kriitikot että yleisö ovat kehuneet kilvan laulajan esiintymisiä. Yle Uutiset tapasi Tuiskun Ruisrockissa, jossa hän kertoi vetäneensä elämänsä parhaan keikan.

Antti Tuisku.

Antti Tuiskulla on hymy herkässä Ruisrockin keikan jälkeen. Telttalavalla ollut yleisö oli mukana hurmioituneena. Kaikki eivät edes mahtuneet telttaan sisälle.

– Se on mieletöntä, että näiden 11 vuoden jälkeen yleisö pystyy yllättämään minut, vaikka olen paljon nähnyt näiden vuosien aikana. Meinaa olla itku herkässä tuolla lavalla. Niin se on hienoa.

Antti Tuisku ei ole aikaisemmin kelvannut rockfestivaaleille esiintyjäksi. Laulaja oli laittanut levy-yhtiön kanssa tavoitteeksi, että hän esiintyy festareilla vuonna 2016.

Uusi suosio sai festarit innostumaan Tuiskusta kuitenkin jo tänä vuonna. Hän pääsi esiintymään Provinssiin ja Ruisrockiin.

– Kun kuulin tästä, siinä meni seuraavat minuutit siihen, että soitin kaikille läheisille, että mä on tänä vuonna Ruisrockissa ja Provinssissa.

Ei tarvitse puristaa mailaa liikaa

Aikaisemmin Antti Tuisku on tehnyt levyjä, joilla musiikki on ollut poppia ja jopa sieltä iskelmällisestä päästä. 

– Mie oon aikasemmin pelännyt nämä kaikki vuodet, että mitä jos tämä musiikin tekeminen loppuu ja mitä jos mie en pärjää tällä alalla. Se on aiheuttanut mulle pelonsekaisia tunteita.

Tämän takia hän halusi luoda nahkansa uudelleen. Keväällä hän kohautti julkaisemalla Peto on irti -kappaleen, joka on seksiä tihkuvaa bilemusaa.

– Kaikki on lähtenyt siitä, että mä olen halunnut inspiroida itseäni uudelleen. Mä koin, että mä tylsistytän itse itseäni. Se uudistuminen varmasti nyt näkyy ja kuuluu.

Ja juuri En kommentoi -albumin saama suosio toi hänelle myös festivaalikeikkoja.

– Me ollaan onnistuttu tekemään sellainen albumi, joka on tuonut tämän maan popkenttään uusia tuulia. Että ei purista mailaa liikaa ja päästää asioista irti, niin se näkyy ja kuuluu. Se peto on irti, Tuisku virnistää.

"Mie oon ollu aina hyvä livenä"

Antti Tuisku on ollut kesän puhutuin suomalainen pop-tähti. Kriitikot ovat kilvan kehuneet laulajan keikkoja.

– Mua hämmästyttää se, että ihmiset on hämillään, että Antti Tuisku on kova livenä, koska en mie ole mielestäni muuttanut sitä, mitä mie lavalla teen. Mun musiikki on päivittynyt tähän päivään, mutta mie oon ollu aina hyvä livenä. Hyvä että mie pääsen nyt näyttämään sen kaikille kymmenille tuhansille ihmisille.

Antti Tuisku tyytyväisenä Turun Ruisrockin keikalla. Kuva: Yle

Tuisku tietää jo yli kymmenen vuoden kokemuksella, että suosio voi olla katoavaista. Siksi hän nauttii tästä hetkestä täysillä.

– Onneksi tämä tapahtuu 11 vuoden jälkeen. Jos mä olisin kokenut tämän jo urani alkuaikoina, niin mie en osais arvostaa tätä niin paljon kuin mä arvostan sitä tällä hetkellä.

– Nyt mie en kaipaa elämääni yhtään mitään, kaikki on niin hyvin, Tuisku hymyilee.