88-vuotias kyproslainen lahjoitti eläkkeensä Kreikalle

Onoufrios Michaelides lähetti 506 euroa "toveri Alexikselle" nähtyään televisiosta, kuinka hänen ikätovereitaan jonotti pankkien ulkopuolella.

Ulkomaat
Kreikkalaisnainen odotti pankin avautumista nostaakseen eläkkeensä, 120 euroa, Ateenassa 1. heinäkuuta 2015.
Kreikkalaisnainen odotti pankin avautumista nostaakseen eläkkeensä, 120 euroa, Ateenassa 1. heinäkuuta 2015. Angelos Tzortzinis / AFP

Kyproslainen eläkeläinen Onoufrios Michaelides on seurannut Limassolin kaupungista Kreikan kriisin kehitystä. Michaelides näki televisiosta, kuinka hänen ikäisensä ihmiset jonottivat pankkien ulkopuolella, ja päätti lähettää koko 506 euron kuukausieläkkeensä Kreikan pääministeri Alexis Tsiprasille.

– Olen herkkä ihminen. Sanoin itselleni, että tämä pieni ele voi rohkaista ihmisiä, joilla on enemmän rahaa, auttamaan, 88-vuotias Michaelides sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Michaelides merkitsi eläkkeen vastaanottajaksi "toveri Alexiksen". Rahan ohella hän lähetti myös kirjeen, jossa hän kiittää pääministeri Tsiprasia tämän työstä. Hän päätti kirjeen:

– Pysy lujana, ylpeyden ja ihmisarvon vuoksi kamppaileva toveri Alexis.

Michaelides kutsuu itseään "kreikkalais-kyproslaiseksi pakolaiseksi". Hänestä tuli pakolainen vuonna 1974, kun turkkilaiset miehittivät Pohjois-Kyproksen. Michaelides sanoo, että olisi äänestänyt Kreikan sunnuntaisessa kansanäänestyksessä "ei", eli Kreikan lainoittajien sopimusehtoja vastaan.

– Olen nähnyt kuinka paljon me [kyproslaiset] olemme kärsineet – luultavasti kreikkalaisia vähemmän. Sanoin itselleni: kyllä, tee se, lähetä tämä pieni summa auttaaksesi perheitä, jotka ovat vielä köyhempiä, Michaelides sanoi lisäten, että Alexis Tsipras on soittanut hänelle ja kiittänyt eleestä.

Lähteet: AFP