1. yle.fi
  2. Uutiset

Jyväskylän Kiri metsästää mennyttä menestystä

Pesäpallojoukkue Jyväskylän Kiri on tällä hetkellä Superpesiksen sarjataulukossa korkeammalla kuin vuosiin. Sen on huomannut myös yleisö, sillä katsojamäärät peleissä ovat kasvaneet. Joukkue on ottanut myös mainonnassa uuden suunnan: se houkuttelee katsojia ottelukohtaisilla, fingerporimaisilla videoilla peleihin.

urheilu
Kimmo Carlson
Kimmo CarlsonTomi Hänninen

Jyväskylän Kiri komeilee Superpesiksen sarjataulukossa neljäntenä Joensuun, Sotkamon ja Vimpelin perässä. Yhtä hyvissä asemissa joukkue ei ole ollut vuosiin, Kirin urheilutoimenjohtaja Jari Aholan mukaan yli 15:teen vuoteen.

– Mennään varmasti 1990-luvun loppupuolelle saakka. Viimeisin mitali, väriltään pronssinen, on vuodelta 1999.

Emme ole lähteneet hankkimaan liian kalliita pelaajia.

Urheilutoimenjohtaja Jari Ahola

Aholan mukaan uuden menestyksen eteen on tehty määrätietoisesti töitä jo vuosia. Asioita on tehty toisin ja taloutta hoidettu huolella.

Ahola myöntää, että työ on ollut vaativaa, kun niskassa painavat menneiden vuosien menestyspaineet: Jyväskylän Kiri oli takavuosina yksi suurista menestyjistä.

– Matka on ollut pitkä ja sitkeästi on töitä tehty. Nyt se alkaa kantaa hedelmää. Olemme tietoisesti tasapainotelleet tason ja talouden kanssa, emmekä ole lähteneet hankkimaan liian kalliita pelaajia. Esimerkiksi Joensuun ja Sotkamon pelaajabudjetti on tuplat verrattuna meihin.

Kiri ammentaa uusia huippuja junnutoiminnasta.

– Sieltä niitä villekotroja, kimmocarlsoneita ja attevatasia tulee, uskoo Ahola.

Keskikatsojamäärät nousseet

Aholaa ilahduttaa myös yleisömäärien selvä kasvu.

– Keskikatsojamäärissä ollaan jopa 200-300 edellä viime vuotta. Kauden yleisöennätys tehtiin viime kotipelissä, se oli 1500, uusi ennätys tehdään varmasti jo torstaina.

Tällä kaudella myös Kirin markkinointiin on panostettu aivan uudella tavalla. Joukkue lataa nettiin vitsikkäitä videomainoksia tulevista otteluista. Videot on nähtävissä seuran kotisivuillaKiri TV:ssä (siirryt toiseen palveluun).

Tällä viikolla Jyväskylän pesäpallohulinaa lisää myös suurleiri, joka on koonnut Jyväskylään noin 1800 D-junioria. 12-14 -vuotiaat nuoret ovat levittäytyneet pelaamaan 21:lle kentälle ympäri kaupunkia.

Jari Aholaa haastatteli Jussi Lindroos.

Lue seuraavaksi