Pietarsaaren muovitehtaan tulipalon syttymissyy jäämässä mysteeriksi

Pietarsaaressa muovitehtaan tiistaisen tulipalon syttymissyytä ei ole saatu selvitettyä. Tilassa tehtiin hetki ennen paloa laminointi- ja lasikuitutöitä. Palo vaurioitti tehtaalta parisataa lattianeliötä.

Kotimaa
Paloautoja teollisuushallin pihalla
Tuukka Myllymäki / Yle

Nordpipe Composite Engineerin hallilla syttyi tiistaina hieman ennen puoltapäivää tulipalo, joka saatiin hallintaan suhteellisen nopeasti.

Toimitusjohtaja Dan Björkskog kertoo, että hallista ehti kuitenkin vaurioitua parisataa lattianeliötä, jotka pitää rakentaa kokonaan uudestaan.

– Kyseisessä hallissa tehdään yleensä konekelausta ja asennustöitä, Björkskog kertoo.

Töitä ei tällä hetkellä voida tehdä noin 1000 neliömetrin alueella. Tilanne vaikuttaa noin 15 henkilön töihin, ja heidät on sijoitettu yhtiön muihin tiloihin.

Björkskog arvioi, että normaaleihin töihin päästäneen kuukauden parin päästä. Taloudellisten tappioiden määrää hän ei osaa vielä arvioida.

Rikoskomisario Ove Storvall kertoo, että palon syttymissyytä ei ole saatu selvitettyä. Tilassa tehtiin hetki ennen paloa laminointi- ja lasikuitutöitä. Asiassa ei epäillä rikosta, ja poliisi on lopettanut syttymissyyn tutkimisen.