Pullot ja shakerit lentävät baarimikon kesätreeneissä - katso video

Pullot ja sekoitusastiat lentävät tarkasti ilmassa, kun lappeenrantalainen Niko Bäcklund harjoittelee baarityöntekijöiden taitokisoihin. Harjoittelupaikka löytyi yllättäen nurmikolta.

viihde
Niko Bäclund
Niko Bäcklund treenaa baarityöntekijöiden taitokisoihin joka päivä kaksi tuntia kerrallaan. Videolla taidonnäyte yhdellä pullolla ja shakerilla.

Lappeenrantalaisella Niko Bäcklundilla on toisessa kädessään lasinen viinipullo ja toisessa shaker eli juomasekoitusastia. Jonglöörimäisesti hän heittää pullon ja shakerin ilmaan, nappaa ne kiinni ja viskaa uudestaan, jolloin viinipullo kiertää usean kerran ylösalaisin samalla, kun shaker ilmaantuu toiseen käteen ja pullo tarkasti napsahtaa shekerin uumeniin.

– Kolme kuukautta olen treenannut. Joka päivä kaksi tuntia, kertoo Bäcklund.

Bäcklund harjoittelee baarityöntekijöiden taitokisoihin - flairtending-kisoihin.

– Osallistun kenties jo tänä vuonna, mutta ensi vuonna viimeistään.

Taitojaan Bäcklund on esittänyt paikallisessa yökerhossa, jossa hän on kesätöissä baarityöntekijänä. Talvella hän opiskelee Vaasan aikuiskoulutuskeskuksessa tavoitteenaan valmistua baarimestariksi.

Taito ja hymy ratkaisevat

Kun pullon suu kohtaa shakerin, tulee shakeriin alkoholia tasan neljä senttilitraa. Siis juuri sen verran, kuin lain mukaan saa ollakin.

Koska lajissa käytettävät esineet ovat aitoja, on paras harjoittelupaikka nurmi. Asvaltilla pullot hajoaisivat

– Kotipihalla meni jo nurmikko puhki, naurahtaa Bäcklund.

Ideoita temppuihinsa Niko Bäcklund on etsinyt internetin uumenista, jossa baaritaitovideoita on runsaasti. Mutta pelkkä taituruus ei riitä.

– Tärkeää on iloinen ilme ja leveä hymy.