1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Microsoft vähentää Suomesta jopa 2 300 työntekijää

Salon toimipiste suljetaan ja työntekijöitä siirtyy Espooseen ja Tampereelle. Työt loppuvat useammalta kuin joka toiselta Microsoftin Suomen työntekijältä.

Microsoftin Suomen pääkonttori Keilaniemessä Espoossa. Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Microsoft irtisanoo Suomen toimipisteistä satoja työntekijöitä. Yhteensä Suomesta vähenee jopa 2 300 työpaikkaa. Yhtiö aikoo lopettaa toiminnot Salossa ja siirtää sieltä työtehtäviä Espooseen ja Tampereelle.

Suomessa Microsoftilla työskentelee puhelinliiketoiminnassa ja siihen liittyvissä toiminnoissa noin 3 200 työntekijää. Lisäksi yhtiöllä on Suomessa myynti- ja markkinointiyhtiö, Microsoft Oy, jossa työskentelee alle 300 ihmistä. Yhteensä väestä siis vähenee selvästi yli puolet.

Valtaosa irtisanomisista on määrä tehdä Microsoftin Suomen puhelinliiketoiminnasta ja siihen liittyvistä toiminnoista. Vähennykset toteutetaan seuraavien kuukausien aikana.

Teknologiayhtiön toiminnot loppuvat Salossa ja tehtäviä siirretään Espooseen ja Tampereelle. Jatkossa Microsoftin Espoon yksikkö keskittyy korkeamman hintaluokan puhelimiin, sovellusohjelmiin ja designiin. Tampereella on määrä työskennellä keskihintaisten älypuhelimien supistetun valikoiman parissa.

Microsoftin mukaan leikkauksia, tukitoimia ja työtehtävien siirtoja tullaan käsittelemään tulevissa yt-neuvotteluissa. Yhtiö aikoo tarjota muun muassa taloudellisia tukipaketteja Suomessa työskenteleville ihmisille, joita työsuhteiden muutokset koskevat.

Myös San Diegossa lappu luukulle

Suomen irtisanomisten kanssa samassa yhteydessä teknologiajätti suunnittelee lopettavansa toiminnot San Diegossa Yhdysvalloissa. Lisäksi Kiinan Pekingissä on jatkossa aiempaa pienempi tiimi, joka keskittyy peruspuhelimiin.

Microsoft ilmoitti aiemmin tänään vähentävänsä maailmanlaajuisesti enintään 7 800 työntekijää. Lisäksi Nokialta viime vuonna ostetuista matkapuhelinyksiköistä tehdään peräti 7,6 miljardin dollarin alaskirjaus.

Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 118 000 työntekijää.