Venäläisomisteinen hotelli Saimaanranta saattaa avata huoneita – laskut perinnässä ja ostotarjoukset erääntymässä

Hotelli Saimaanranta oli pitkään venäläisturistien suosiossa. Ruplan romahtaminen vei hotellilta asiakkaat ja ajoi omistajayhtiön talousvaikeuksiin. Nyt kiinteistöön suunnitellaan uutta toimintaa. Paikkaa myydään samaan aikaan pois.

Kotimaa
hotelli saimaanranta
Hotelli Saimaanranta oli venäläisturistien suosiossa. Nyt rakennukseen kaavaillaan uutta toimintaa. Ensin hotelli pitäisi kuitenkin korjata ja siivota.Yle

Etenkin venäläisasiakkaiden suosiossa ollut hotelli Saimaanranta lopetti toimintansa tammikuussa. Ruplan heikkeneminen vei asiakkaiden mielenkiinnon, ja kiinteistöt ovat olleet kevään ja alkukesän tyhjillään.

Taipalsaarella sijaitsevan hotellin omistavan Saimaan Loma-Hovi -yhtiön talous on ollut kevään aikana tiukilla. Perintämenettelyyn on mennyt laskuja koko kevään ajan. Perittävät summat ovat muutamista kymmenistä euroista vajaaseen 2 000 euroon.

Selvistä ongelmista huolimatta hotellinjohtaja Joris Vermeulenilla on kiire saada alueelle uutta toimintaa. Vermeulenin mukaan hotelliin on tarkoitus avata uudelleen muutamia huoneita ja aamiaistarjoilu. Tavoiteaika on heinäkuun lopussa, mutta työt voivat venyä.

– Avaamme ensin noin kymmenen huonetta ja aamiaismahdollisuuden. Huoneet ovat vielä todella likaisia. Suursiivous on vielä tehtävä. Hommaa on paljon.

Hotelli Saimaanrannan jätevesijärjestelmä ei täytä uuden jätevesiasetuksen vaatimuksia, joten kunnostustöitä on tulossa väistämättä lisää.

Ostotarjouksia on tullut alueen osista

Myyntitoimeksiannosta vastaavan Remal Oy:n toimitusjohtajan Jukka Sunisen mukaan alueen osista ja yksittäisistä rakennuksista on tullut tarjouksia, mutta omistajalta ei ole saatu vastausta.

Hotelli Saimaanrannan venäläisomistaja on sekä hotellinjohtajan että kiinteistönvälittäjän mukaan parhaillaan ulkomailla. Rakennuksista ja alueesta tehdyt tarjoukset erääntyivät 9. heinäkuuta ja lisäaikaa on annettu pari viikkoa.

Jukka Sunisen mukaan on epätodennäköistä, että tässä vaiheessa ilmaantuisi koko alueen hankkimisesta kiinnostunut ostaja.

–Alueesta myydään luultavasti joko osia tai sitten ei myydä mitään.

Hotellinjohtaja haluaa kehittää kokonaisuutta

Hotellinjohtaja Joris Vermeulen pitää alueen pilkkomista mahdottomana ratkaisuna toiminnan jatkon kannalta.

–Esimerkiksi saunoja ei voi myydä. Rantaan pitää olla hyvä yhteys.

Saimaan Loma-Hovi aikoo ratkaista pahimmat talousongelmat kaatamalla 23 hehtaarin alueella olevaa metsää. Kaupunki on antanut alueelle maisematyöluvan. Sen mukaan puita kaadetaan välittömän ranta-alueen ulkopuolelta.

Hotellinjohtaja Joris Vermeulenin mukaan töitä päästään tekemään aikaisintaan ensi kuussa.

Yhtiön toinen hotelli vaihtoi nimeään

Saimaan Loma-Hovi myi toisen omistuksessaan olleista hotelli- ja lomakohteista viime maaliskuussa. Ostajaksi löytyi imatralainen kivi- ja metallialan yritys V-M Heino Oy.

V-M Heino on vaihtanut Ruokolahdella sijaitsevan hotellin nimen Saimaanhovista Hirsirannaksi.

Hotelli Hirsirannan yrittäjäksi lähti Imatran Ketterän jääkiekkojoukkueestakin tuttu Samu Heino.

Hotellin tiloissa tarjotaan majoituksen lisäksi ravintola-, juhla- ja kokouspalveluita.