Microsoftin markkinointijohtaja Tuula Rytilä: Pyrimme tehostamaan ja keskittämään liiketoimintaa

Microsoftin puhelinliiketoiminnan markkinointijohtaja Tuula Rytilän mukaan Microsoft keskittyy nyt kavennettuun tuotevalikoimaan. Tavoitteena on tehdä puhelimista osa Microsoftin perhettä.

talous
Puhelinliiketoiminnan markkinointijohtaja Tuula Rytilä.
Puhelinliiketoiminnan markkinointijohtaja Tuula Rytilä. Nokia

Microsoftin puhelinliiketoiminnan markkinointijohtaja Tuula Rytilä kertoo, että yhtiö pyrkii vähennyksillä tehostamaan ja keskittämään liiketoimintaansa.

Käytännössä tämä tarkoittaa hänen mukaansa kavennettua tuotevalikoimaa. Microsoft keskittyy nyt tuotteisiin, jossa sillä on parhaat mahdollisuudet erottautua. Kohderyhmiä ovat yrityskäyttäjät, halvempien älypuhelinten ostajat ja lippulaivapuhelimet.

Keskitetään Espooseen ja Tampereelle

Rytilä korostaa, että puhelinliiketoiminta jatkuu Suomessa. Suomen rooli on hänen mukaansa erittäin keskeinen. Microsoft keskittää puhelinten tuotekehityksen Espooseen ja Tampereelle.

Rytilä myöntää, että vähennykset ovat maailmanlaajuisesti hyvin merkittäviä. Microsoftissa ennakoidaan, että San Diegon toimipiste lopetetaan kokonaan ja että Pekingissä on tiedossa merkittäviä vähennyksiä. Näiden vähennysten myötä Espoon ja Tampereen merkitys korostuu Rytilän mukaan entisestään.

Salon työntekijät etusijalla uusiin työpaikkoihin

Microsoft suunnittelee lopettavansa Salon toimipisteessä. Rytilä kertoo, että Espooseen ja Tampereelle voidaan luoda myös uusia työpaikkoja. Salon työntekijät ovat tässä etusijalla.

– Pyrimme löytämään ensisijaisesti Salon toimipisteen työntekijöille uusia työpaikkoja Microsoftin sisältä, Rytilä sanoo.

Rytilä ei kuitenkaan osaa sanoa, kuinka monelle Salon toimipisteen työtekijälle löydetään uusi työpaikka.

Uudistusten tavoitteena on Rytilän mukaan tehdä puhelimista keskeinen osa Microsoftin perhettä. Aikaisemmin se on ollut erillistä liiketoimintaa. Keskittäminen säilyttää Rytilän mielestä Microsoftin kyvyn innovoida.

Rytilä kertoo, että tällä hetkellä Microsoft keskittyy tukemaan työntekijöitään muutoksessa.