Soinin haastaja haluaa Suomen itsenäisyysloikalla pois EU:sta

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin haastajaksi elokuun puoluekokoukseen ilmoittautunut oululainen yrittäjä Raimo Rautiola haluaa Suomen pois EU:sta ja markan euron tilalle

politiikka
Oululainen pienyrittäjä Raimo Rautiola haluaa haastaa puheenjohtaja Timo Soinin perusuomalaisten puoluekokouksessa Turussa elokuussa 2015.

Timo Soinin haastajaksi ilmoittautunut Raimo Rautiola korostaa politikassaan EU-kriittisyyttä. Hänen mukaansa Suomelle riittäisi jäsenyys Euroopan talousalueessa.

– Haluan, että Suomi tekee itsenäisyysloikan EU:sta ETA puolelle ja saamme esimerkiksi omista ulkopoliittisista asioista päättää itse, ketä tänne kutsutaan huippukokouksiin ja ketä ei.

Euroopan talousalue on vapaakauppa-alue, johon EU:n lisäksi kuuluvat Norja, Islanti ja Liechtenstein.

Hallitusyhteistyöhön keskustan ja kokoomuksen kanssa Raimo Rautiola ei puutu vaan toivoo, että keskustelut Suomen eroamisesta EU:sta voitaisiin aloittaa yhteistyössä pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ja ulkoministeri Alexander Stubbin (kok.) kanssa.

– Luulen, että ainakin Juha Sipilän saisin mukaan tähän ETA -loikkaan, että sitä sitä lähdetään ajamaan. Ei siinä olisi mitään ongelmaa.

"Perussuomalaiset tarvitsevat vaihtoehtoja"

Rautiola perustelee omaa ehdokkuuttaan tulevassa elokuun puoluekokouksessa myös sillä, että perussuomalaiset ovat nykyisin jo niin suuri liike, että myös puheenjohtajavalintaan tarvitaan vaihtoehtoja.

Raimo Rautiola on toiminut perussuomalaisessa liikkeessä toistakymmentä vuotta. Hän on ollut aiemmin muun muassa paikallisyhdistyksen puheenjohtajana ja puolueen piirissä taloudenhoitajana.

– Nyt on jäljellä valtakunnan taso ja yritän nyt sinne.

Erityisistä puheenjohtajakampanjan taustajoukoista Rautiola ei kerro. Sen sijaan hän korostaa linjaansa, jonka keskiössä on ero Euroopan unionista ja Suomen markan palauttaminen kansalliseksi valuutaksi.

– Puoluekokousväki saa sitten tehdä oman päätöksen.