Sipilä Microsoftin irtisanomisuutisista: Tietyllä tavalla odotettua

Pääministeri peräänkuuluttaa yhteiskuntavastuuta tuhansia työpaikkoja Suomesta vähentävältä Microsoftilta.

Kotimaa
Pääministeri Juha Sipilä.
Hallitus järjesti keskiviikkona tiedotustilaisuuden Microsoftin irtisanomisista

– Tietyllä tavalla tämä oli odotettua, mutta pettymys.

Näin pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kommentoi IT-jätti Microsoftin ilmoitusta vähentää Suomen matkapuhelinliiketoiminnastaan jopa 2 300 työpaikkaa. Ilmoitus merkitsee käytännössä Nokian matkapuhelimien valmistuksen loppumista Suomessa.

– Kyllä tämä myös on symbolinen juttu ja erään tarinan päätös, Sipilä sanoo.

Sipilä, oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) ja elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) järjestivät tänään tiedotustilaisuuden Microsoftin uutisen tiimoilta.

Ministerikolmikko peräänkuulutti Microsoftilta yhteiskuntavastuu. Ministerit toivovatkin nyt Microsoftilta vahvistusta yrityksen Suomeen kaavailemaan data-keskukseen. Sipilän mukaan Microsoft on tähän mennessä kantanut yhteiskuntavastuunsa muun muassa irtisanomispakettien muodossa.

Pääministeri kertoo matkustavansa maanantaina Lindströmin ja sisäministeri Petteri Orpon (kok.) kanssa Saloon keskustelemaan seudun tulevaisuudesta. Sipilä painottaa, että rakenteelliseen muutostilanteeseen sisältyy mahdollisuus.

Myös työministeri Lindström katsoo, että nyt tärkeää on kannustaa ja tukea alueen toimijoita sekä kannustaa heitä ideoimaan ratkaisuja.

Hallitus on valmis esittämään syyskuussa kokoontuvalle eduskunnalle lisäbudjettia, joka kohdistettaisiin irtisanomisien aiheuttamien muutosten helpottamiseen. Lisäksi työ- ja elinkeinoministeriö valmistelee hakemusta Euroopan globaalirahastolle.