Hyviä uutisia Kreikan matkailijoille: "Suurimmat saaret omavaraisia"

Matakatoimistojen mukaan rahan nostorajoitukset eivät kiusaa turisteja ja ainakin suurimmat saaret ovat elintarvikkeiden ja polttoaineen osalta omavaraisia.

Kotimaa
Pariskunta hiekkarannalla aurinkotuoleissa.
Orestis Panagiotou / EPA

Matkatoimistojen mukaan rahan nostorajoitukset eivät koske Kreikassa lomailevia ulkomaalaisia ja vesi- ja ruokahuolto sekä terveyspalvelut toimivat lomasaarilla normaalisti. Kreikan velkakriisi ei myöskään näy toistaiseksi sen kummemmin matkamyynnissä.

Matkatoimistoista esimerkiksi Finnmatkat kertoo yltäneensä jopa myyntiennätykseen tänä kesänä. Matkatoimiston mukaan rahan nostorajoituksetkaan eivät turisteja pääse kiusaamaan, sillä ne koskevat vain kreikkalaistilejä.

Aurinkomatkojen toimitusjohtajan mukaan lomasaarilla manner-Kreikan ongelmat eivät näy.

– Suurimmat saaret ovat erittäin omavaraisia. Niistä eivät lopu elintarvikkeet tai polttoaineet eikä mikään muukaan. Tilanne on täysin erilainen kuin Ateenassa ja mantereella, vakuuttaa Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Kousa.

Rahaa saa myös Kousan mukaan nostettua pankkiautomaateista normaalisti.

– Saarillahan on aina joskus ollut tilanteita, että pankkiautomaatit eivät ole toimineet, mutta nyt ne ovat toimineet jopa paremmin kuin aikaisemmin, Kousa sanoo.

Matkayhtiöt kertovat kuitenkin lisänneensä tiedottamista mm. sosiaalisessa mediassa. Yhtiöt seuraavat ennen kaikkea Suomen ulkoministeriön suosituksia, ja ainakaan toistaiseksi ministeriö ei näytä olevan Kreikasta huolissaan.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus