Mansikkakakku on nyt naku – näin syntyy kesän suosikkiherkku

Marenkia, mansikkaa ja paljon kermaa. Niistä syntyy tämän hetken trendiherkku.

ilmiöt
Heidi Harjula esittelee mansikkatäytekakkua
Katri Rauska / Yle

Keskikesän ehdoton ykkösherkku on mansikkakakku. Tänä kesänä kahvipöydän kuningatarta ei päällystetä peittävällä sokerimassalla tai paksulla kermakerroksella, sillä nyt muodissa ovat niin sanotut nakukakut. Niissä täyte saa näkyä kerrosten välistä reilusti.

Kotileipurin blogia (siirryt toiseen palveluun)kirjoittava kangasalalainen Heidi Harjula teki Yle Tampereen pyynnöstä helpon mutta herkullisen mansikkakakun. Ohjeet löytyvät kuvagalleriasta.

Kolme kakkupohjaa
Katri Rauska/Yle
Täytekakun aineksia pöydällä
Katri Rauska / Yle
Täytekakkua kuorrutetaan kermalla
Katri Rauska / Yle
Heidi Harjula kuorruttaa kakkua kermalla
Katri Rauska / Yle
Nainen koristelee kakkua mansikoilla
Katri Rauska / Yle
Lohkottuja mansikoita lautasella
Katri Rauska/Yle
Mansikkakakku
Katri Rauska / Yle
Mansikkatäytekakku
Katri Rauska / Yle
Heidi Harjula esittelee mansikkatäytekakkua
Katri Rauska / Yle
Mansikkatäytekaku
Katri Rauska / Yle
Jenna Viitamäki leikkaa kakkua
Heidi Harjula
Jenna Viitamäki maistaa kakkua
Heidi Harjula