Miehen epäillään tuoneen laittomasti levitykseen yli 30 000 litraa alkoholijuomia

Mies oli liikkunut vuosina 2012–2015 kuukausittain ja jopa useita kertoja kuukaudessa Helsingin ja Tallinnan välisessä laivaliikenteessä kiinniottoonsa asti. Alkoholia välitettiin rajatulle ostajajoukolle Suomessa.

Kotimaa
Saarenmaa-paketin päällä on punavalkoinen Sadama Market -viinilaatikko kyljellään.
Yle

Tulli epäilee miehen tuoneen Virosta mietoja alkoholijuomia yli 30 000 litraa pääasiassa laittomaan levitykseen Päijät-Hämeen alueella. Mies oli tullin valmistumassa olevan esitutkinnan perusteella liikkunut Helsingin ja Tallinnan välisillä laivoilla kuukausittain, ja jopa useammin, usean vuoden ajan tuoden alkoholia säännönmukaisesti edelleen toimitettavaksi.

Epäilty oli tuonut juomia matkustajatuontina ja jättänyt ilmoittamatta ne tullille. Juomat olivat valtaosin päätyneet levitykseen.

– Tulli epäilee miehen toimittaneen maahantuomiaan alkoholijuomia tietylle selkeälle paikkakuntalaiselle ostajajoukolle, kertoo tutkinnanjohtaja Mari Sarahete.

Toiminnasta on tullin mukaan aiheutunut yli 80 000 euron verotuottojen menetys Suomen valtiolle.

Asiaa on tutkittu törkeänä veropetoksena ja törkeänä alkoholirikoksena sekä ostajien osalta laittomana tuontitavaraan ryhtymisenä.

Rikosasiassa on kuulusteltu yhdeksää eri henkilöä rikoksesta epäillyn asemassa. Asia on siirtymässä syyteharkintaan Helsingin syyttäjänvirastoon.