Venäjän hallituspuolue laati vaihtoehdon seksuaalivähemmistöjen sateenkaarilipulle

Lippu, joka kuvaa kolmilapsista perhettä, kertoo Venäjän arvoista, sanoo hallitsevan puolueen kärkikaartiin kuuluva Andrei Lisovenko. Hänen kerrotaan ajavan sateenkaarilipun kieltoa Venäjällä.

Ulkomaat
'Straight Flag'.
Venäjän valtapuolueen perhearvoliput ovat sinisiä, punaisia ja valkoisia.Reuters-TV

Venäjän hallitseva Yhtenäinen Venäjä -puolue on esitellyt vaihtoehtoisen lipun seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen sateenkaarilipulle.

Puolueen Moskovan-osaston laatimaa lippua liehutettiin ensi kertaa keskiviikkona, jolloin Venäjällä vietettiin perheille, rakkaudelle ja uskollisuudelle nimettyä vuosipäivää. Sillä on korvattu ystävänpäivä, Valentinen päivä, jota Venäjällä pidetään epäterveenä läntisenä ilmiönä.

Puolueosaston mukaan lipulla halutaan osoittaa kunnioitusta ydinperheelle ja perinteisille venäläisille arvoille ja kertoa samalla maailmalle, mitkä ne ovat.

Lipuissa, joiden värit ovat Venäjän lipun tavoin sininen, valkoinen tai punainen, on miehen, naisen ja kolmen lapsen siluetti sekä teksti "todellinen perhe".

"Varoitus homokuumeesta"

Puolueosaston varapuheenjohtajan Andrei Lisovenkon mukaan lipun tarkoitus on kertoa, millainen on tavallinen venäläinen perhe, eikä uutuutta ole suunnattu ketään vastaan.

Izvestija-lehden aiemmin julkaisemien kommenttien mukaan lippu kuitenkin luotiin nimenomaan vastalauseeksi "perhekäsityksen pilkkaa vastaan" ja "varoitukseksi homokuumeesta", kuten Lisovenko muotoili

Venäjän tiedotusvälineiden mukaan Lisovenko myös kampanjoi sateenkaarilipun kieltämiseksi Venäjällä, myös internetissä ja sosiaalisessa mediassa.

Venäjä kulkee tasa-arvoisten parisuhteiden asiassa vastakkaiseen suuntaan kuin Yhdysvallat, jossa korkein oikeus vastikään päätti, että sukupuolineutraali avioliittolaki pätee koko maassa. Päätöksen kunniaksi Valkoinen talo valaistiin sateenkaaren värein.

Venäjällä hyväksyttiin toissa vuonna laki, joka kieltää sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöistä puhumisen alaikäisille. Lainlaatijat pitävät sitä homoseksuaalisuuden propagandana.

Lähteet: Reuters