1. yle.fi
  2. Uutiset

Älä käyttäydy näin ulkomailla – viisitoista takuuvarmaa mokaa

Shortseissa pariisilaiseen museoon, väärään aikaan madridilaiseen tapasravintolaan, koko päiväksi jonottamaan Colosseumin porteille. Ylen avustajat kertovat, miten heidän asemakaupungeissaan ei kannata käyttäytyä.

Ulkomaat
Pariisin Eiffel-torni houkuttelee turisteja, mutta jonot voivat olla pitkiä. Tornissa vierailee vuosittain lähes seitsemän miljoonaa ihmistä.
Pariisin Eiffel-torni houkuttelee turisteja, mutta jonot voivat olla pitkiä. Tornissa vierailee vuosittain lähes seitsemän miljoonaa ihmistä.Ian Langsdon / EPA

Viisi turistimokaa Roomassa:

1. Älä syö nähtävyyksien lähellä sijaitsevissa ravintoloissa

Esimerkiksi Vatikaanin, Piazza Navonan ja Colosseumin lähellä olevat ravintolat näyttävät kivoilta ja ovat aina täynnä ihmisiä, mutta he ovat kaikki turisteja, jotka... (lue lisää)

Viisi turistimokaa Madridissa:

1. Älä anna tilaisuutta varkaalle

Madrid on turvallinen suurkaupunki, mutta turistia vaanivat taskuvarkaat kaikkialla missä turisti liikkuu. Varkaat ovat usein itse ulkomaalaisia ja toimivat porukalla... (lue lisää)

Viisi turistimokaa Pariisissa:

1. Älä sekoita eleettömyyttä töykeyteen

Pariisilaiset arvostavat eleetöntä kohteliaisuutta ja tiettyjä muodollisuuksia, mikä voi suomalaisesta tuntua turhan jäykältä tai jopa töykeältä. Kohteliaisuudella... (lue lisää)

Lue seuraavaksi