Paavi: Lähi-idässä meneillään kristittyjen kansanmurha

Paavi Franciscuksen mielestä meneillään on kolmas maailmansota. Hän vaati Bolivian vierailullaan välitöntä loppua kristittyjen vainolle.

Ulkomaat
Paavi Franciscus vieraili Santa Cruzissa, Boliviassa 9. heinäkuuta 2015.
Paavi Franciscus vieraili Santa Cruzissa, Boliviassa 9. heinäkuuta 2015. Cris Bouroncle / AFP

Paavi Franciscus vaati Bolivian-vierailullaan välitöntä loppua kristittyjen vainolle, joka hänen mukaansa on meneillään muun muassa Lähi-idässä. Paavi kutsui vainoa kansanmurhaksi.

– Olemme kauhistuneita nähdessämme kuinka Lähi-idässä ja muualla maailmassa veljiämme ja siskojamme vainotaan, kidutetaan ja tapetaan, koska he uskovat Jeesukseen, paavi sanoi.

Paavi Franciscus puhui myös kolmannesta maailmansodasta, joka hänen mielestään on meneillään. Hän on aiemmin ilmaissut huolta kristittyjen tilanteesta varsinkin terrorijärjestö Isisin valloittamilla alueilla. Viime vuonna paavi vetosi yhdessä Konstantinopolin patriarkan Bartolomeoksen kanssa Lähi-idän kristittyjen ja muiden vähemmistöjen suojelemisen puolesta.

Paavi kiertää tällä hetkellä kotimanterettaan Etelä-Amerikkaa. Argentiinasta kotoisin oleva paavi on vieraillut Ecuadorissa sekä Boliviassa ja jatkaa seuraavaksi Paraguayihin.

Lähteet: AFP