Tangokuningatar Susanna Heikki: Olen sydämeltäni lappilainen

Vuoden 2015 tangokuningatar ei ole espoolainen, vaikka siellä asuukin. Susanna Heikille Lappi ja etenkin lapsuusmaisemat Kolarin Vaattojärvellä ovat kaikki kaikessa. Tangofinaaliinkin hän harjoitteli vaattojärveläisessä ladossa.

viihde
Susanna Heikki
Tuoretta tangokungatarta haastattelee Maija-Liisa Juntti. Kuva: Seinäjoen Tangomarkkinat

Heti tangokuningatarkilpailun ratkettua Susanna Heikin kotipaikaksi mainittiin tiedotusvälineissä Espoo. Sekös nyppii lappilaisia, jotka tietävät Susannan olevan oman maakunnan tyttöjä.

– Asuinpaikka on Espoo, mutta kyllä mie olen syämeltäni lappilainen. Radiotyön vuoksi h on pikkusen jääny, mutta hetikkö mie pääsen siviilissä puhumhaan, niin kyllä sitä hoota lähtee, Susanna nauraa.

Susanna Heikki on ollut viimeiset neljä vuotta vakituisessa työssä Radio Nostalgiassa.

Mie mietin, mitä laulussa sanothaan ja että minkälainen kappale on tunnelmaltaan.

Tangokuningatar Susanna Heikki

Salaperäinen aloitustango siivitti voittoon

Susanna Heikin tulkittaviksi finaalissa osuivat tangot Hernandon salaisuus, André ja Yön kuningatar. Aloituskappale ei olisi voinut olla parempi.

– Hernandon salaisuus oli mulle ihan unelmatango. Tykkään kappaleista, joissa on luonnetta ja siinä tangossa sitä on. Sain siinä käyttää hyväkseni myös esiintymistä, jonka mie koen ittelleni vahvuueksi.

Tulkinta puri ja muutkin suoritukset menivät nappiin. Tuomaristo kehui Susanna Heikkiä sensuelliksi ja esityksiä äärimmäisen keskittyneiksi.

– Mie yritän aina sisäistää tekstin. Mie mietin, mitä laulussa sanothaan ja että minkälainen kappale on tunnelmaltaan, Susanna kuvailee.

Pitkä kypsytys kannatti

Susanna Heikki ylsi tangoprinsessaksi 18 vuotta sitten vuonna 1997. Siitä asti kolarilainen satakieli on keikkaillut ja laulanut myös tangoja. Omasta mielestään Susannan auttoi aikoinaan prinsessaksi nuoruuden rentous, nyt kuningattareksi aikuisen naisen rentous.

Pääsen taas täysilä keikoile ihmisiä viihyttämhään ja tanssittamhaan.

Tangokuningatar Susanna Heikki

Susanna tietää, että kuningatarfinaalin maaliviivalle on tungosta, joten hän arvostaa tuoreen tittelinsä hyvin korkealle.

– Tänne on niin paljon yrittäjiä ja pettymyksen kyyneliäkin vuojatethaan. Monet tavottelee tätä vuojesta toisheen, niin että kyllä tämä täytyy korkealle nostaa. Toki elämässä on muitaki tärkeitä asioita ja niitä mie en halua ikinä unohtaa. Työ on myöski tärkeää ja tämän myötä pääsen taas täysilä keikoile ihmisiä viihyttämhään ja tanssittamhaan, iloitsee Tangokuningatar 2015 Susanna Heikki. Kolarin Vaattojärveltä.