Tangomarkkinat kaavailee monotansseja Lahteen

Seinäjoen Tangomarkkinat ja Lahden MM-hiihdot 2017 ovat sopineet yhteistyöstä aiesopimuksen. Yhteistyön muodot selviävät syksyllä.

viihde
Seinäjoen Tangomarkkinat  ja Lahden MM-hiihdot ovat solmineet yhteistyöstä aiesopimuksen.
Seinäjoen Tangomarkkinat ja Lahden MM-hiihdot julkistivat yhteistyöstä aiesopimuksen perjantaina 10.7.2015.Seinäjoen Tangomarkkinat

Seinäjoen Tangomarkkinat ja Lahden MM-hiihdot julkistivat perjantaina aiesopimuksen yhteistyöstä. Lahdessa käydään vuonna 2017 pohjoismaisten hiihtolajien maailmanmestaruuskilpailut.

– Sopimus avaa meille aivan uusia ulottuvuuksia. On globaalistikin uusi asia, että maailmanluokan kisajärjestäjillä ei aiemmin ole ollut tällaisia yhteisöllisiä kumppaneita. Pääsemme tässäkin avaamaan uusia latuja, sanoo Seinäjoen Tangomarkkinoiden hallituksen puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki.

Yhteisöllinen kumppanuus hyödyttää Lähdesmäen mukaan molempia sopimuspuolia.

– Ei keskustella rahasta vaan siitä, miten pystytään vahvistamaan yhteistyötä ja toistemme tapahtumia. Meillä on paljon samoja kohderyhmiä, Lähdesmäki sanoo.

Idea yhteistyöstä syntyi Lahdessa.

– Suomen kansa rakastaa hiihtoa ja tangoa, perustelee Hiihtoliiton varapuheenjohtaja Markku Haapasalmi.

– Me molemmat rakennamme elämystä ja yhteisen kohderyhmän myötä saamme lisää ihmisiä hienojen elämysten pariin sekä hyödymme molemmat, Haapasalmi sanoo.

Hiihtäviä kuninkaallisia?

Seinäjoen Tangomarkkinoiden kesän 2016 teemaksi on valittu Liikuttava tango. Lahden MM-hiihtojen ja tangotapahtuman yhteistyön sisällön yksityiskohtainen suunnittelu käynnistyy syksyllä. Kalle Lähdesmäen mukaan yksi mahdollisuus on järjestää MM-kisavieraille Monotangot.

– Näitä asioita mietitään tapahtuman taiteellisen johtajan johdolla. Alustavasti on mietitty, että esimerkiksi tangon sävellys- ja sanoituskilpailun (2016) teema voisi juontaa tästä yhteistyöstä. Aika näyttää muodot, Lähdesmäki sanoo.

Kun yhteistyössä ovat hiihtotapahtuma ja laulu- ja tanssitapahtuma, niin pitääkö tänä vuonna tai ensi vuonna valittavien kuninkaallisten osata hiihtää?

– Se jää tuomariston ratkaistavaksi. Uskon, ettei hiihtotaito ole kovin korkealla kriteereissä ainakaan, Lähdesmäki naurahtaa.