Fortumin mukaantulo voi vaikuttaa ministeriön Migrit-selvitykseen

Työ- ja elinkeinoministeriö aikoo tehdä selvityksen Fennovoiman osakkaaksi ilmaantuneen kroatilaisyhtiön taustojen selvittämistä alkuperäisen suunnitelman mukaan, ellei Fennovoima toimita uusia dokumentteja Fortumin mukaan tulosta.

Kotimaa
Raakel ja Toivo Kamutan Hanhikiven rantamökki Pyhäjoen ydinvoimalan sataman paikalla
Timo Sipola / Yle

Työ- ja elinkeinoministeriö ei halua spekuloida mikä merkitys kroatialaisyhtiö Migritin taustaselvityksen tuloksella on siinä tapauksessa, että Fortum lähtisi mukaan Fennovoimaan.

– Ensiksi teemme selvitykset valmiiksi ja sen jälkeen teemme johtopäätökset. En spekuloi tässä vaiheessa näillä asioilla, kertoo teollisuusneuvos Herkko Plit työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Kroatialaisyhtiön taustoja selvitetään

TEM jatkaa Fennovoiman omistajaksi ilmoittautuneen kroatialaisyhtiön taustojen selvittämistä Fortum-mahdollisuudesta huolimatta.

– Ministeriö vie selvityksen loppuun suunnitellulla tavalla ellei Fennovoimalta tule uusia dokumentteja esimerkiksi Fortumin mukaan tulosta ydinvoimayhtiön omistajaksi, jatkaa Plit.

Epäsuorasti teollisuusneuvos toteaa, että Fortumin mukaantulon varmistuminen voi vaikuttaa selvitykseen.

– Me jatkamme tätä Migrit-yhtiön selvityksen tekemistä niin kauan kuin tilanne pysyy entisellään eli jos Fennovoima ei meille mitään muuta toimita niin viemme selvityksen loppuun.

Elinkeinoministeri Olli Rehn kertoi Ylelle keskiviikkona 8. heinäkuuta, että energiajätti Fortum voi vielä tulla mukaan Fennovoimaan, kun yhtiön omistajarakennetta pohditaan tulevan kahden viikon aikana. Muuta ei Plitkään halua aikataulusta sanoa.

– Ministeri Rehn totesi, että se vie pari viikkoa. Se on myös meidän ohjenuora. Kun työ on kesken, emme pysty tarkasti arvioimaan kuinka kauan se vie, linjaa Plit.