Rovaniemen miljoonapyhättö valmis – Tältä näyttää RoPSin uusi sauna

Rovaniemen uuden jalkapallostadionin rakentaminen on tähän mennessä maksanut jo runsaat seitsemän miljoonaa euroa. Stadionin näkyvin ja kallein osa eli uusi katsomorakennus vihitään käyttöön perjantaina. Rakennuksessa on muun muassa oma sauna, jonne mahtuu kapteenin mukaan kerralla koko Rovaniemen Palloseuran (RoPS) edustusjoukkue.

urheilu
RoPS
Juha Mäntykenttä / Yle
RoPS
RoPSin kapteenia Antti Okkosta haastattelee Juha Mäntykenttä.

Uusi katsomorakennus maksaa noin 4,8 miljoonaa euroa. Sitä ennen urheilukentän peruskorjaaminen, tekonurmi, tekninen huoltotila ja uudet valot maksoivat yhteensä 2,3 miljoonaa euroa.

Kentän remonttiin tuli valtionavustusta ja RoPS maksaa vuokrina 1,2 miljoonaa euroa seuraavan 20 vuoden aikana. Muuten remontin kustantavat Rovaniemen veronmaksajat.

Korjaamatta on vielä aurinkokatsomo eli vanha puinen avokatsomo.

RoPSin kapteeni Antti Okkonen ei jää ikävöimaan vanhaa, rapistunutta pukukoppia.

– Täällä home kivasti haisee ja vettä tulee katosta. Tämän kauden aikana on pelin jälkeen monet juhlat vietetty täällä, Okkonen lausahtaa.

Pelaajille omat looshit

Vanhassa katsomossa on kaksi suihkua. Kentän toisella puolella, uudessa katsomokolossissa sijaitsevissa uusissa pukutiloissa on seitsemän suihkua. Uudessa tilassa jokaisella pelaajalla on oma looshi.

– Tarkoitus on jossain vaiheessa järjestää tänne kylmäallas, jotta palautuisimme peleistä nykyistä paremmin, Okkonen esittelee.

Rovaniemeläisjoukkueen kapteeni istahti juuri vihkiäispelin alla ensi kertaa uuteen saunaan. Aiemmin joukkueella ei ole ollut tällaista ylellisyyttä kotikentällään.

– Täällä kelpaa löylytellä. Koko joukkue mahtuu saunomaan, sen verran pieniä kavereita olemme, kapteeni sanoo pilke silmäkulmassa.

Okkonen kehuu saunaa tyylikkääksi, mutta ei vielä lupaa sen takia uusia sopimustaan RoPSin kanssa. Miehen sopimus on loppumassa tällä kaudella.

Tähtäimessä europelit

Kapteeni toivoo, että RoPS pääsisi kauden jälkeen pelaamaan europelejä. Eurooppa-liigan karsintoihin pääsy vaatisi vähintään kolmannen sijan Veikkausliigassa.

– Siihen pitää tehdä kovasti töitä.

RoPS on tällä hetkellä Veikkausliigan toisena. Kautta on vielä puolet jäljellä.

Perjantai-illan pelissä vastassa on kovin mahdollinen kotimainen joukkue, Veikkausliigaa johtava Helsingin Jalkapalloklubi (HJK). HJK on hieman kompuroinut edellisissä otteluissa.

– HJK:lla on ollut monta isoa peliä, HIFKiä vastaan paikallisderby ja meidän pelin jälkeen Mestareiden liigan karsinta. He joutuvat kierrättämään pelaajistoaan. Siitä saa kuitenkin ihan samat kolme pistettä kuin muistakin peleistä, eli ei se sinänsä ole muita isompi peli.

– Onhan tämä kuitenkin aivan mahtava aloittaa uuden pääkatsomon taival tämmöisellä pelillä, pelaajatkin varmasti nauttivat, Okkonen sanoo.