Hyppää sisältöön

Oikeus: Mies surmasi ja raiskasi porilaisen teinitytön – rangaistus mielentilatutkimuksen jälkeen

Porilainen 17-vuotias tyttö raiskattiin ja surmattiin tammikuun lopussa. Oikeus antoi välituomion perjantaina, syytetty joutuu nyt mielentilatutkimuksiin.

Kuva: Juha Sinisalo / Lehtikuva

Satakunnan käräjäoikeus on antanut välituomion tammikuussa tapahtuneesta porilaisen teinitytön surmasta.

Syyttäjä vaati teon aikaan 25-vuotiaalle ulkomaalaiselle miehelle tuomiota 17-vuotiaan tytön murhasta ja lisäksi muun muassa törkeästä raiskauksesta. Raiskausta käsiteltiin oikeudessa suljetuin ovin.

Mielentilatutkimukseen

Oikeus katsoo, että syyttäjän näyttö on riittävä ja teon kulku on mennyt syytteessä kuvatulla tavalla. Oikeus kuitenkin ratkaisee vasta mielentilatutkimuksen jälkeen, mihin rikoksiin mies on syyllistynyt.

Oikeuden mukaan syyttäjän teonkuvaus on uskottava eikä puolustus ole pystynyt osoittamaan, että teinityttö olisi voinut menehtyä muulla tavalla.

Teon motiivina oli seurustelusuhteen päättyminen. Mies oli halunnut tytön kanssa naimisiin ja saada tämän kanssa lapsia. Tyttö puolestaan oli katkaissut seurustelusuhteen ja alkanut tapailla uutta miestä.

Tyttö kuoli tulipalossa

Helsingistä tullut mies otti entisen seurustelukumppaninsa kyytiin Porissa ja vei hänet Ulvilan kautta Kokemäelle, jossa poltti tämän ulkorakennuksessa. Tyttö kuoli sidottuna tulipalossa.

Törkeä raiskaus tapahtui oikeuden mukaan Ulvilan Kullaalla. Sukupuoliyhteyden tapahtuminen todettiin muun muassa keskusrikospoliisin tutkimusten perusteella.

Tuomittu mies on asunut Suomessa pitkään, mutta hänellä ei ole ollut Suomen kansalaisuutta vaan pelkkä oleskelulupa.

Mies pidetään vangittuna lopulliseen tuomion antamiseen saakka.