1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kahden huumerikoksen tuomioita lievennettiin hovioikeudessa

Viiden miehen joukko teki huumausainerikoksia Etelä-Savossa vuosina 2010-2012.

Kotimaan uutiset

Itä-Suomen hovioikeus on lieventänyt kahden miehen tuomioita törkeistä huumausainerikoksista.

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi vuonna 2014 miehen törkeästä huumausainerikoksesta kolmen vuoden ja yhden kuukauden vankeusrangaistukseen, mutta hovioikeus muutti päätöksessään tuomion vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi. Käräjäoikeuden mukaan tekijä oli myynyt amfetamiinia eteenpäin 7 000 eurolla. Hovioikeus kuitenkin katsoi, että ei ole riittävää varmuutta siitä, että tekijän kassakaapista löytyneet 7 000 euroa olisi saatu varmuudella huumeiden myymisestä.

Toisessa tapauksessa käräjäoikeus oli tuominnut miehen kuudeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen huumausainerikoksesta eli amfetamiinin hallussapidosta. Hovioikeus muutti tuomion kolmeksi kuukaudeksi, jonka voi suorittaa tekemällä 88 vuorokautta yhdyskuntapalvelua.

Hovioikeus oli samaa mieltä käräjäoikeuden kanssa kahden törkeän huumausainerikoksen kohdalla. Etelä-Savon käräjäoikeus oli tuominnut miehen törkeästä huumausainerikoksesta yhdeksi vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen, ja tästä hovioikeus oli samaa mieltä. Toisessa törkeässä huumausainerikoksessa mies oli käyttänyt ja myynyt amfetamiinia eteenpäin. Käräjäoikeus tuomitsi miehen kolmeksi vuodeksi vankeuteen. Hovioikeus ei muuttanut tuomiota.

Viides tuomituista tuomittiin hovioikeudessa käräjäoikeuden tavoin huumausainerikoksista yhdeksän kuukauden vankeusrangaistukseen.

Rikokset tapahtuivat pääosin vuosina 2010-2012 Savonlinnassa sekä Mikkelissä.

Lue seuraavaksi