Matkalla Messukeskukseen tai Helsinki-Vantaalle? Gymnaestrada ruuhkauttaa Helsinkiä lähipäivinä

Tungosta on odotettavissa Helsinki-Vantaan lentoasemalle sekä Olympiastadionin, Töölön kisahallin ja jäähallin läheisyyteen.

Helsinki-Vantaan lentoasema
Suomalaisia voimistelijoita vuoden 2011 Gymnaestradan avajaismarssilla Lausannessa
Suomalaisia voimistelijoita vuoden 2011 Gymnaestradassa Lausannessa.Francois Schweizer / WG2015

Sunnuntaina starttaava Gymnaestrada-voimistelufestivaali tuo kaupunkiin lähes 25 000 voimistelijaa ja vapaaehtoista. Tapahtumaviikko ruuhkauttaa osan Helsingin kantakaupungista.

Tapahtumaviikon päänäyttämöinä toimivat Messukeskus, Olympiastadion, Helsingin jäähalli, Sonera Stadium sekä Töölön kisahalli. Voimistelijoita liikkuu viikon aikana runsaasti myös Senaatintorin, Linnanmäen ja Paavo Nurmen kentän läheisyydessä.

HSL varautuu tapahtumiin lisäliikennevuoroin. Helsingin jäähallissa järjestetetään iltanäytöksiä viikon jokaisena arki-iltana keskiviikkoa lukuun ottamatta. Iltoihin varaudutaan linja-autovuoroja lisäämällä.

Keskiviikkona tungosta on odotettavissa Olympiastadionin ympäristössä. Pelkkiä voimistelijoita stadionilla liikkuu päivän aikana yli 5000. Metro kulkee tapahtumapäivänä tunnin normaalia pidempään ja linja-autoja kulkee tavallista enemmän.

Myös Helsinki-Vantaan lentoaseman odotetaan ruuhkautuvan sekä ennen tapahtumaviikkoa että sen jälkeen. Tänään illalla asemalle odotetaan saapuvan noin 2000 ihmistä muutaman tunnin sisällä. Lentoasemalle autoilevia kehotetaan varautumaan odotukseen, sillä bussiliikennettä on alueella normaalia enemmän.