Tangokuningas tuo persoonaa esille uudella tavalla

Entisenä perfektionistina tunnettu Marko Maunuksela on työnsä puolesta uuden käänteen edessä. Mies aloittaa maanantaina Yle Kainuun aamujuontajana.

viihde
Kuvassa Marko Maunuksela.
Sanna Kähkönen / Yle

– Tunnelma on sellainen jännityksen sekainen ja odottava. Kuukauden ajan olen jo odottanut, että kun pääsisi sinne ja alkaisi jo.

Tangolavoilta radiokanavalle siirtyminen edellyttää Maunukselan mukaan uusien asioiden omaksumista.

– Jotenkin tuntuu, että vaikka on kuinka kova suustaan, niin jäätyykö sitä sitten kuitenkin. Laulajan työssä ollaan kasvokkain ihmisten kanssa tekemisissä, kun taas radiossa kasvoja ei näe. Heille pitää pystyä luomaan se sama kokemus, mutta kuuloaistin perusteella.

Maunuksela ei ole ainoa tangokuninkaallinen, joka siirtyy radioon. Myös vasta valittu tangokuningatar Susanna Heikki tunnetaan juontajana.

– Ilmiö on mielenkiintoinen. Kuulin myös, että Johanna Pakonen on lähtenyt radiomaailmaan. Laulajana pitää kuitenkin pystyä esiintymään myös muulla kuin lavalla. Aika paljonhan meillä on omilla keikoilla ja konserteissa spiikkauksia, Maunuksela pohtiii.

Maunukselan nimeen on tullut uutta sähköä

Tangokuningas suhtautuu aiempaa armollisemmin siihen, että kaikki ei suju virheettömästi. Entinen perfektionisti pystyy kuvittelemaan, että mitä kaikkea lähetyksessä voi tapahtua.

Monethan tuntevat elämääni jo sosiaalisen median kautta. Nyt siihen tulee uusi kulma ja uskon, että nettisovellusten kautta tulee uusia kuuntelijoita.

Marko Maunuksela

– Joskus ajattelin, että kaikki laulun sanat pitää osata. Jos sitten niin ei käynyt, niin koko keikka meni pilalle.

Uutinen Marko Maunukselan uudesta pestistä on tavoittanut fanit. Tangokuninkaan nimeen on tullut uutta sähköä.

– Ihmiset ovat sanoneet, että se varmaan sopii sulle. Osa on sitä mieltä, että aamujuontamisen voi hoitaa myös täältä Seinäjoelta. Olen todennut, että ajamalla selviää.

– Monethan tuntevat elämääni jo sosiaalisen median kautta. Nyt siihen tulee uusi kulma ja uskon, että nettisovellusten kautta tulee uusia kuuntelijoita, Maunuksela lisää.