Yli kaksimetrinen aallokko – kolme evakuoitiin porauslautalta Raahen edustalla

Tapaus sattui lauantaina puoliltapäivin. Miehet kuljetettiin Raahen satamaan hyväkuntoisina, Turun meripelastuskeskus tiedottaa.

Kotimaa
Arska Rockbuster Pikku Niilo
Meripelastuskeskus Turku

Kolme miestä evakuoitiin porauslautalta Raahen edustalla tänään lauantaina, Turun meripelastuskeskus kertoo tiedotteessaan.

Meripelastuskeskuksen mukaan Arska-niminen hinaaja oli hinannut Rockbuster-porauslauttaa Raahen edustalla kohti pohjoista, kunnes merenkäynti oli yltynyt ja olosuhteet olivat alkaneet vaikeutua puolenpäivän maissa.

Porauslautalla oli kolme miestä. Arska-hinaajan päällikkö oli päättänyt, että heidät oli evakuoitava, kun aallokko oli kasvanut yli kaksimetriseksi.

Turun meripelastuskeskus hälytti tehtävään Rajavartiolaitoksen päivystävän meripelastushelikopterin ja Suomen Meripelastusseuran Pikku Niilon.

Helikopteri oli ollut harjoittelemassa Kemin edustalla ja saapui paikalle noin 45 minuuttia hälytyksestä, Raahessa ollut Pikku Niilo tämän jälkeen.

Meripelastuskeskus kertoo, että helikopteri evakuoi yhden miehistä vinssaamalla. Muut kaksi evakuoitiin Pikku Niilolla. Kaikki kolme kuljetettiin Raahen satamaan hyväkuntoisina, tiedotteessa todetaan.