Lähde: Suomen kanta Kreikan esitykseen kielteinen?

Tietoon ei ole saatu virallista vahvistusta.

Kreikan kriisi
Olli Pekka Heinonen, Martti Hetemäki ja Tytti Tuppurainen.
Valtiosihteeri Olli Pekka Heinonen, valtiovarainministeriön valtiosihteeri Martti Hetemäki ja suuren valiokunnan varapuheenjohtaja Tytti Tuppurainen suuren valiokunnan edustalla Helsingissä 11. heinäkuuta.Jarmo Stenmark / Lehtikuva

Ylen neuvottelulähteeltä saaman tiedon mukaan Suomen hallitus on sitä mieltä, että Kreikan esitys ei ole riittävä jatkoneuvotteluja varten. Asiaa ei ole virallisesti vahvistettu.

Suuri valiokunta hyväksyi lauantaina illalla Suomen neuvottelukannan Kreikka-asiassa, valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen kertoi. Itse neuvottelukantaa ei kuitenkaan kerrota toistaiseksi julkisuuteen, jotta Suomen neuvotteluasema säilyy mahdollisimman hyvänä.

Yhden neuvottelulähteen mukaan hallituksen kanta jatkoneuvotteluihin olisi kielteinen.

Suuren valiokunnan kokoukseen osallistunut Paavo Arhinmäki (vas.) twiittasi, (siirryt toiseen palveluun) että valtioneuvoston kantaan tuli useita vastaesityksiä. Myös vastaesitykset on julistettu salaisiksi.

Toisaalta kantautuneiden tietojen mukaan troikka, eli Kansainvälinen valuuttarahasto, Euroopan komissio ja Euroopan keskuspankki ovat suositelleet Kreikan lainaneuvottelujen jatkamista. Kreikalle annettaisiin 74 miljardia euroa, joista 25 miljardia menisi pankkien pikaiseen pääomittamiseen.

Suuri valiokunta kokoontuu jälleen sunnuntaina. Valiokunnan kuultavana on tuolloin pääministeri Juha Sipilä (kesk.).