1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Sipilä: Suomen linja ei välttämättä ole kaikkein tiukin

Kreikan euroerosta ei ainakaan tänään tule päätöstä, pääministeri Sipilä sanoo.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk. ylh.) poistuu pidettyään lyhyen tiedotustilaisuuden suuren valiokunnan kokouksen jälkeen eduskunnan Pikkuparlamentissä Helsingissä sunnuntaina 12. heinäkuuta. Kuva: Aleksi Tuomola / Lehtikuva

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan Kreikan pöytään tuomat ehdotukset ovat riittämättömiä. Vasta euroryhmän ja euromaiden kokousten jälkeen on Sipilän mukaan kuitenkin mahdollista nähdä, mihin suuntaan asiat etenevät.

– Käydään nyt näitä neuvotteluja euroryhmässä ja eurohuippukokouksessa ja katsotaan mikä on lopputulos. Se on selvä, että pohja on liian hatara lähteä eteenpäin, Sipilä sanoi poistuessaan suuresta valiokunnasta.

– Suomen linja ei välttämättä ole kaikkein tiukin, Sipilä kuitenkin sanoo.

Sipilän mukaan Suomen kanta pidetään kuitenkin neuvottelujen ajan luottamuksellisena. Sen pääministeri kuitenkin toisti, ettei Kreikan ehdotus ole lainkaan riittävä pohja neuvottelujen aloittamiselle.

– Paljon pitää tapahtua, että päästään tulokseen, Sipilä sanoo.

Kreikan euroerosta ei ainakaan tänään tule päätöstä, pääministeri Sipilä sanoo.

– Ei Kreikan euroerosta varmasti tänään päätetä. Tänään määritellään se jatkopolku, miten tästä mennään eteenpäin. Mutta paljon pitää liikahdusta tapahtua, että tässä on uskottava pohja päästä takaisin markkinoille, Sipilä sanoo.

Poistuessaan suuresta valiokunnasta Sipilä vakuutti yhä, ettei hallitus ole natissut liitoksissaan Kreikka-kannasta päätettäessä.

– Tämä on hallituksen yksimielinen kanta. Ei tässä ole mitään dramatiikkaa, Sipilä sanoi.