Tsipras: Kreikka-sopimus on mahdollinen jo tänään

EU-huippukokoukseen saapunut Kreikan pääministeri Alexis Tsipras sanoo, että Kreikka on valmis kompromissiin velkojiensa kanssa. Saksan liittokansleri Angela Merkelin mukaan sopimukseen ei pyritä tänään hinnalla millä hyvänsä.

Ulkomaat
Alexis Tsipras
Kreikan pääministeri Alexis Tsipras.Laurent Dubrule / EPA

Kreikan pääministeri Alexis Tsipras uskoo, että Kreikan tilanteeseen voidaan löytää sopu jo tänään, jos kaikki osapuolet ovat siihen valmiita.

Brysselin kokouspaikalle saapunut Saksan liittokansleri Angela Merkel kuitenkin toppuutteli aikataulua. Merkel sanoi, ettei sopimusta tehdä tänään hinnalla millä hyvänsä, koska tilanne on vaikea ja valuutoista tärkein, luottamus, on kadoksissa.

Merkelin mukaan euromaiden johtajat yrittävät kuitenkin löytää yhteisen linjan Kreikasta illan kokouksessa.

Hollande: Väliaikanen Grexit ei ole vaihtoehto

Ranskan presidentti Francois Hollande sanoi saapuessaan, että hän aikoo tehdä kaikkensa, jotta Kreikka pysyisi eurossa ja sopimus syntyisi tänään.

– Mitään väliaikaista Grexitiä ei voi olla. On joko Grexit tai ei ole: Kreikka joko pysyy euroalueessa tai lähtee siitä, Hollande sanoi.

Hänen mukaansa Kreikka on osoittanut olevansa valmis välttämättömiin uudistuksiin – nyt sen olisi vain ryhdyttävä toteuttamaan niitä nopeasti.

– Euroopan kohtalo on tässä vaakalaudalla, Hollande sanoi.