Virolainen torppaa Tuppuraisen väitteen: Hallitus ei ole pihdannut tietoa

Suuren valiokunnan puheenjohtaja Anne-Mari Virolainen ei hyväksy väitettä siitä, että hallitus olisi pihdannut tietoa suurelta valiokunnalta.

Suuren valiokunnan puheenjohtaja Anne-Mari Virolainen (3. oik.) ja muita valiokunnan jäseniä ennen kokouksen alkua eduskunnan Pikkuparlamentissa Helsingissä 10. heinäkuuta 2015. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Suuren valiokunnan puheenjohtajan Anne-Mari Virolaisen (kok.) mukaan valtioneuvosto on antanut suurelle valiokunnalle riittävästi tietoa Kreikka-asiassa.

Suuren valiokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Tytti Tuppurainen (sd.) arvosteli aiemmin hallitusta tiedon pihtaamisesta. Virolaisen mukaan suurta valiokuntaa on informoitu suoraan ja erittäin usein.

– Viimeisten kolmen päivän aikana meillä on ollut neljä kokousta. Olemme koko matkan ajan saaneet riittävästi tietoa, Virolainen kertoo.

Lauantaina muun muassa vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kirjoitti, että suuri valiokunta pääsi aloittamaan myöhässä, koska hallituksen kokous meni niin pitkäksi. Aikapula ei vaikuttanut Virolaisen mukaan päätöksentekoon.

– Se tuo meille tiettyä painetta, mutta meidän pitää pystyä tekemään päätöksiä nopeasti, Virolainen sanoo.

Virolaisen mukaan kokouksissa käyty keskustelu oli hyvin avointa, vaikka tilanne on vakava.