1. yle.fi
  2. Uutiset

Helsingin Satamalle lähes 20 miljoonaa euroa EU-tukea

Helsingin Satama on saanut yhdessä Tallinnan sataman ja Tallink Groupin kanssa vajaat 30 miljoonaa euroa EU-tukea Tallinnan lauttaliikenteen kehittämiseen. Tuki on myönnetty satamien ja niiden palveluiden parantamiseen.

Kotimaan uutiset
Matkustajia Länsiterminaalissa Helsingissä.
Vuonna 2013 Länsiterminaalin kautta kulki runsaat kuusi miljoonaa matkustajaa.Yle

Helsingin Satama on saanut yhdessä Tallinnan sataman ja Tallink Groupin kanssa 29,3 miljoonaa euroa rahoitustukea infrarakentamiseen Verkkojen Eurooppa -rahoituksen kautta.

Helsingin Sataman osuus tuesta on 19,2 miljoonaa euroa. Helsingin päässä tarkoitus on rakentaa uusi nopean liikenteen Länsiterminaali II sekä kehittää ramppirakenteita, porttijärjestelyitä ja katuyhteyksiä.

– Päätarkoitus tällä meidän projektilla on lisätä edellytyksiä Tallinnan liikenteen kehittämiselle eli se koskee matkustajaterminaalia, liikennejärjestelyitä satama-alueella ja tämän tyyppisiä asioita, Helsingin Sataman toimitusjohtaja Kimmo Mäki toteaa.

Helsingin Sataman kokonaisinvestointi muutostöihin on noin 64 miljoonaa euroa.

– Tämä nyt saatu tuki vähentää omarahoituksen osuutta. Käytännössä loppusumma, 70 prosenttia hankkeesta, rahoitetaan ihan normaalisti osana Helsingin Sataman investointibudjettia ja -suunnitelmaa. Meillä on tähän olemassa omistajan päätökset eli investointi on ollut tarkoitus toteuttaa, saadaan tukea tai ei. EU-tuen jälkeen maksettavaksi jää noin 44 miljoonaa euroa, Mäki summaa.

Tallinnan satama sai EU-tuesta 5,3 miljoonaa euroa jätevesien vastaanottojärjestelmän kehittämiseen ja terminaalin laajentamiseen sekä terminaaleille pääsyn ja kulkemisen helpottamiseksi. Kokonaisinvestointi on 17,6 miljoonaa euroa.

Tallink Grupp sai lähes 4,8 miljoonaa euroa tukirahoitusta, jonka se sijoittaa uuteen ympäristöystävälliseen LNG-alukseen.

Lue seuraavaksi