1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Kannonkoski

Kannonkosken Guggenheim ja kottikärrykuningatar – kuuntele kyläilyn helmet

Heinäkuun ensimmäisenä perjantaina Yle Keski-Suomi leiriytyi Kannonkosken keskustaan tekemään suoraa radiolähetystä. Missiona oli selvittää muun muassa se, mikä on Kannonkoskella kauneinta.

Paikallisväriä kulkuneuvossa. Kuva: Riikka Pennanen / Yle

Kannonkoski markkinoi itseään puhtaalla luonnolla, mutta mitä rumaa paikkakunnalla on? Entä miksi joku heittelee vanhoja näppäimiä ja toinen käyttäisi nekin puutarhansa sisustamiseen?

Yle Keski-Suomi kyläili perjantaina 3. heinäkuuta Kannonkoskella ja seurasi yhden iltapäivän ajan kylänraitin elämänmenoa.

Kuuntele kyläilyn helmet alta ja hyppää mukaan aurinkoisen kesäpäivän tunnelmaan.

Kannonkosken Guggenheimissa kaikki on uutta

Kannonkosken uusi kunnantalo, joka kyläläisten suussa myös Kannonkosken Guggenheimina tunnetaan, valmistui juuri sopivasti Yle Keski-Suomen kyläilyn alla.

Kunnanjohtaja Maarit Autio kertoi, että uudessa kunnantalossa kaikki todella on uutta: reilu vuosi sitten palaneesta vanhasta kunnantalosta uusiin tiloihin on tuotu vain säästynyt arkistomateriaali.

Kannonkosken uusi kunnantalo.
Marika Paaso ja Pauliina Tolvanen pääsivät tutustumaan uuteen kunnantaloon.

Näppäimenheiton mestari kiskaisi yli 18 metriä

Kannonkosken keskustassa kisattiin heinäkuun 3. päivä näppäimenheiton piirinmestaruudesta. Idean isä oli Marko Kauppinen – sama mies, joka järjestää Kannonkoskella kuuluja heinäseipäänheiton MM-kisoja.

Kunnanjohtaja Maarit Autiokin osallistui näppäimenheittokisaan, mutta voiton nappasi metsuri Jussi Kokkinen.

Jarmo Tuohimetsä heittää näppäintä.
Marika Paaso ja Pauliina Tolvanen seurasivat jännittävää näppäimenheittokilpailua Kannonkosken keskustassa. Heittovuorossa on Jarmo Tuohimetsä.

Kottikärrykuningatar Carrie kaunistaa romuromanttista puutarhaa

Kannonkosken keskustan kupeessa, Irmeli ja Veikko Karjalaisen romuromanttisessa kierrätyspuutarhassa, asuu monenkirjavaa porukkaa. Siellä majailee muun muassa herkkähipiäinen kottikärrykuningatar Carrie, jonka jalassa on design-kengät ja korut on hankittu Pariisin muotimessuilta.

Villa Kotilan takapihalta löytyy myös miniatyyrihuussi ja Kannonkosken pienin sauna.

Romuromanttinen puutarha on Irmeli Karjalaisen käsialaa.
Marika Paaso ja Pauliina Tolvanen pääsivät tutustumaan romuromanttisen puutarhan saloihin.

Kannonkoskea kehitetään yhdessä – kauppajätit mahtuvat samalle raitille

Kannonkosken kylänraitti on saanut komistuksekseen uuden kunnantalon, ja kylän ilmettä ollaan muutenkin uudistamassa. Mitkä ovat kunnan kärkihankkeet ja mihin tulevaisuudessa satsataan, siitä kertoivat elinkeinoasiamies Pertti Huurtola ja tulevaisuustyöryhmän puheenjohtaja Hans Jyrinki.

Yle-teltassa haastateltavina olivat myös ”rakkaat viholliset” K-Extra-kauppias Seppo Jukkala ja Salen myymäläpäällikkö Hannu Hertteli, jotka iloitsivat kesäasukkaiden saapumisesta.

Yle Keski-Suomen jututettavana Kannonkosken elinkeinoasiamies Pertti Huurtola (oik.) ja tulevaisuustyöryhmän puheenjohtaja Hans Jyrinki.
Kannonkosken tulevaisuutta visioivat elinkeinoasiamies Pertti Huurtola (kuvassa) ja tulevaisuustyöryhmän pj. Hans Jyrinki (kuvassa). Marika Paason ja Pauliina Tolvasen haastattelussa myös kauppiaat Seppo Jukkala ja Hannu Hertteli.

Kannonkosken luonto tarjoaa elämyksiä niin kuvaajalle kuin metsämiehellekin

Metsämies ei lomaile kesälläkään, kertoi riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Heikki Taskinen. Mutta miksi hänellä oli auto täynnä herneitä?

Myös valokuvaaja Markus Sirkka avautui Yle Keski-Suomen haastattelussa luontosuhteestaan. Hän kertoi myös, mikä ammattikuvaajan mielestä on Kannonkoskella kaikkein kauneinta. Monen muun tavoin luontokuvaajakin nosti esiin Kannonkosken vesistöt ja erityisesti Kivijärven.

Järvimaisema Kivijärven rannalta Kannonkoskelta katsottuna.
Valokuvaaja Markus Sirkka ja metsämies Heikki Taskinen Marika Paason ja Pauliina Tolvasen haastattelussa.