Räsänen: Kristillisdemokraatit vastustavat Kreikan tukipakettia

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen sanoo, ettei puolue luota Kreikan kykyyn hoitaa velkojaan. Kolmas tukipaketti on ongelmallinen myös koko euroalueen veronmaksajien kannalta, Räsänen arvioi.

politiikka
Päivi Räsänen katselee vakavana kameraan
Päivi Räsänen toivoo Savonlinnan puoluekokouksessa näkevänsä reilua kilpailua puolueen puheenjohtajuudesta.Nina Keski-Korpela / Yle

Kristillisdemokraatit eivät halua kolmatta EVM-tukipakettia Kreikalle. Puolueen puheenjohtaja Päivi Räsänen sanoo, ettei puolue luota Kreikan kykyyn hoitaa velkojaan ja toivoo, että Suomi käyttäisi veto-oikeutta ja valitsisi oman linjan jättäytymällä pois uudesta tukipaketista.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen kertoi, että puolue vastusti uuden lainasopimuksen rakentamista suuressa valiokunnassa sunnuntaina.

– Kreikassa tulee olemaan hyvin erikoinen tilanne, kun ottaa huomioon, että maa on hiljattain kansanäänestyksellä hyljännyt sopimuksen, jossa olisi ollut löysemmät ehdot lainoitukselle kuin uudessa sopimuksessa on asetettu, Räsänen toteaa.

Todella kummallinen tilanne, jos Kreikan hallitus ja eduskunta hyväksyvät nyt asetetut vaatimukset.

Päivi Räsänen

– Todella kummallinen tilanne, jos Kreikan hallitus ja eduskunta hyväksyvät nyt asetetut vaatimukset uuden lainan saamiseksi. Emme luota Kreikan hallituksen kykyyn ja haluun hoitaa velkojaan. Kolmas tukipaketti on ongelmallinen myös koko euroalueen veronmaksajien kannalta, lisää Räsänen.

Uusi lainasopimus kasvattaa Räsäsen mukaan Suomen veronmaksajien riskejä ja vastuita, siksi hän toivoo, että hallitus valitsisi oman linjan ja jäisi pois uudesta EVM-tukipaketista, vaikka Kreikka ehdot hyväksyisikin.

– Mikäli hallitus kuitenkin tukee kolmatta tukipakettia, siitä pitää antaa tiedonanto eduskunnalle, jotta kansanedustajat pääsevät keskustelemaan asiasta avoimesti, sanoo Räsänen.