Aamu-tv: Tuoreet tangokuninkaalliset julistivat sodan Höyhensaaria vastaan

Tangomarkkinat voittaneiden Susanna Heikin ja Aki Samulin ensimmäiset kuninkuuspäivät on aikataulutettu minuutilleen. Levolle ei juuri jää aikaa.

kulttuuri
Susanna Heikki ja Aki Samuli.
Suomen uudet tangokuninkaalliset Susanna Heikki ja Aki Samuli kertovat, miltä nyt tuntuu kun voiton selviämisestä on kulunut muutama päivä. Millaista on tangokuninkaallisten pyöritys?

Kun Suomen uudet tangokuninkaalliset Susanna Heikki ja Aki Samuli saivat kruununsa, nukkuminen jäi tärkeysjärjestyksen hännille.

– Nämä muutamat päivät ovat olleet melkoista hulinaa ja vähillä yöunilla on menty, mutta mahtavaa energiaa löytyy vielä, tangokuningatar Heikki kertoo.

Tänä vuonna on jännittänyt paljon, paljon enemmän kuin silloin aikoinaan.

Susanna Heikki

– Näitä minuuttiaikatauluja ei voinut ennakkoon miettiä, vaikka kuinka mielikuvaharjoitteilla yritti. Kyllä se pitää kokea, lisää Aki Samuli, koko nimeltään Aki Samuli Hakonen.

Samuli jää ainakin vuoden virkavapaalle leipätyöstään ravintolatoimenjohtajana ja tapahtumatuottajana.

– Onneksi olin jo miettinyt kisaan lähtiessäni, että mitä työlle ja muulle tapahtuu, jos kruunu tulee.

Osallistuminen mietinnän takana

Kumpikin kuninkaallinen harkitsi kisaan osallistumista pitkään. Susanna Heikillä oli myös aiempaa kisakokemusta, sillä 18 vuotta sitten hän tuli samassa kilpailussa toiseksi.

– Viime syksynä katsoin omaa kalenteriani ja huomasin, että vuosia tulee kohta 42 täyteen. Päätin sitten, että tänä vuonna pitää lähteä, Heikki sanoo.

Vaikka Heikillä oli kokemusta ja ikää viimeksi paljon vähemmän, osallistuminen oli helpompaa.

– Tämä on nurinkurinen juttu. Tuntuu, että silloin 18 vuotta sitten menin nuoruuteni innolla. Tänä vuonna on jännittänyt paljon, paljon enemmän kuin silloin aikoinaan.

Lupasin suorassa lähetyksessä olevani Suomen paras tangokuningas, ja aion tehdä kaikkeni vuoden eteen.

Aki Samuli

Aki Samuli taas lupasi julkisesti jo 12 vuotta sitten, että aikoo voittaa tangomarkkinat. Silloin tavoitteena oli osallistua vuonna 2013.

– Silloin en kokenut, että olisin ollut tarpeeksi kypsä lähtemään. Tänä vuonna, kun näin "sinustako uusi kuninkaallinen"-mainoksen, niin kipinä viimein roihahti.

Perjantaina kuninkaallinen pari aloittaa tiukan keikkailuputken, jossa on luvassa myös duettoja. Into on molemmilla piukassa.

– Tavoitteet on valtavat. Lupasin suorassa lähetyksessä olevani Suomen paras tangokuningas ja aion tehdä kaikkeni vuoden eteen, että lunastan lupaukset. Polte on kova, Samuli kertoo innoissaan.