Kebnekaisella hätään joutunut lapsiperhe pelastettiin poliisikopterilla

Kolmilapsinen perhe jäi maanantaina jumiin Pohjois-Ruotsin korkeimmalle tunturille Kebnekaiselle. Nelikymppinen mies ja hänen kolme lastaan onnistuttiin pelastamaan myöhään tiistaiyönä.

luonto
Kebnekaise (saam. Giebmegáisi tai Giebnegáisi) on Ruotsin korkein tunturi. Korkein huippu Sydtoppen on 2014 metriä
Kebnekaise on suosittu vaelluskohde.Pekka Varis

Kolmilapsinen perhe jäi jumiin vaikeapääsyiselle kallionkielekkeelle Pohjois-Ruotsin korkeimmalla tunturilla Kebnekaisella maanantaina.

Nelikymppinen ruotsalaismies ja hänen 10- 16- ja 17-vuotiaat lapsensa olivat päätyneet hankalaan tilanteeseen valittuaan väärän reitin tunturivaelluksellaan. Hankalakulkuinen reitti oli väsyttänyt seurueen niin, että he eivät päässeet etenemään ja joutuivat hälyttämään apua paikalle.

Poliisikopteri tavoitti tunturiin jääneen perheen yöllä ja heidät kuljetettiin turvaan. Kukaan ei loukkaantunut, mutta pelastetut vaeltajat olivat hieman kylmettyneitä, kertoo Ruotsin Radio Norrbotten internetsivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

Perhe oli jumissa Kebnekaisen länsirinteillä. Yli kaksi kilometriä korkealle tunturille johtaa kolme reittiä, joista niinsanottu Västra leden tunturin eteläpuolelta on helpoin.

Tunturin länsirinne on jyrkkä ja sen alapuolella on jäätikkö, jonka ylittäminen vaatii kokemusta ja erityisvarusteita.