1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisi valvoo AC/DC:n konserttiyleisöä vesijetein, polkupyörin ja venepartioin

Hämeen poliisi valvoo ensi viikon keskiviikkona AC/DC-konsertin turvallisuutta Hämeenlinnassa maalla ja vesillä. Liikkeellä on muun muassa useita venepartioita, joiden apuna vesillä on myös vesijettejä. Maalla kalustoa on poliisin polkupyöristä maija-autoihin.

liikenne
Poliisin vesijetti vauhdissa.
Poliisi käyttää valvonnassa myös vesijettejä.Yle / Etelä-Savo

Hämeen poliisi on ensi viikon keskiviikkona mittavasti mukana AC/DC-konsertin turvallisuusjärjestelyissä Hämeenlinnassa.

Liikkeellä on useita venepartioita, joiden apuna on myös vesijettejä. Maalla poliisi liikkuu konserttiyleisön joukossa paitsi perinteisin maija-autoin, myös polkupyörillä.

Poliisi varoittaa taskuvarkaista

Konserttiin odotetaan 50 000 henkeä ja väentungos on helppo paikka taskuvarkaille. Komisario Tarja Lindstedt Hämeen poliisista viestitttää, että konserttiyleisön on syytä huolehtia mukana olevasta omaisuudesta. Poliisin mukaan näpistykset ovat estettävissä, jos konserttivieraat säilyttävät lompakot, kännykät sekä muun arvo-omaisuuden huolellisesti varkaan saavuttamattomissa.

Veneille määrätään ankkurointikielto

Kantolan tapahtumapuiston kohdalle veneväylälle määrätään pysähtymis- ja ankkurointikielto, joten AC/DC:n konserttia ei voi kuunnella omasta veneestä Vanajavedeltä. Poliisi tulee puuttumaan myös tarpeettomaan edestakaiseen ajeluun vesillä konserttialueen edustalla.

Virallisille laitureille ja venepaikoille liikennöinti on sallittua. Kieltoa valvovat poliisin lisäksi konsertin järjestyksenvalvonnan venepartiot.

Australialaisyhtye AC/DC esiintyy Hämeenlinnan Kantolanniemessä 22.7.

Lue seuraavaksi