Ruotsalaispoliitikko: Stubbin kaltaiset pojat kiusasivat vammaista sisartani

Ruotsalainen europarlamentaarikko Marita Ulvskog vertaa Suomen Alexander Stubbia vammaisen sisarensa kiusaajiin. Eurokriisi paljastaa politiikan ja poliitikot, Ulvskog kirjoittaa Twitterissä. Myöhemmin tiistaina hän totesi, että hänen aiempi muotoilunsa oli turhan ankara.

Ulkomaat

Ruotsalainen europarlamentaarikko Marita Ulvskog suomii kovin sanoin Suomen valtiovarainministeriä Alexander Stubbia (kok.) yhteisöpalvelu Twitterissä.

Sosiaalidemokraatteja edustava Ulvskog kirjoittaa Twitter-tilillään (siirryt toiseen palveluun), että Stubb muistuttaa poikia, jotka kiusasivat Ulvskogin vammaista sisarta koulunpihalla. Ulvskogin mukaan eurokriisi paljastaa politiikan ja poliitikot.

Ulvskogin tviitti on kirvoittanut kosolti vastauksia Twitterissä. Muun muassa toinen ruotsalainen europarlamentaarikko, Ruotsin keskustapuolueen Fredrick Federley on kyseenalaistanut Ulvskogin kirjoituksen ja kysynyt, mitä tämä sillä tarkoittaa.

Stubb on viime päivinä edustanut Suomea muun muassa euroryhmän kokouksissa, joissa on puitu Kreikan talouskriisin tuoreimpia käänteitä. Suomen linjaa neuvotteluissa on luonnehdittu tiukaksi.

Eilen maanantaina talouslehti Financial Times uutisoi, että viikonlopun kokoukset olivat ajoittain myrskyisiä. Financial Timesin mukaan Stubb oli todennut, että Kreikka on ollut kykenemätön uudistuksiin jo 50 vuotta.

Ulvskogin tviitistä kertoi muun muassa ruotsalainen Dagens Nyheter (siirryt toiseen palveluun).

Myöhemmin tiistaina Ulvskog kirjoitti Twitterissä (siirryt toiseen palveluun), että hänen aiempi muotoilunsa Stubbista oli turhan ankara. Ulvskog myös pahoitteli tviittiään mutta totesi, ettei aio vaieta, kun altavastaajaa sorretaan.

Juttua täydennetty 14.7. kello 15:00: Lisätty, että Ulvskog pahoittelee aiempaa muotoiluaan.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.