Näkökulma: Kauhuskenaariot harvoin käyvät toteen – laudalla joogatessakaan

Uuden kokeileminen kauhistuttaa aina. Silloin auttaa entisen kollegan neuvo: Mitä väliä, kirjoittaa Yle Pohjois-Karjalan toimittaja Lotta Jokinen.

Näkökulmat
Toimittaja Lotta Jokinen.
Anu Rummukainen / Yle

Toimittajana työskennellessään joutuu venymään välillä vaikka millaisiin mittoihin: haastateltava peruu ja on hankittava äkkiä uusi tai jotain muuta odottamatonta tapahtuu.

Alkuviikosta jouduin konkreettisesti venymään, kun hyppäsin SUP-laudan päälle joogaamaan.

Ajatus itsestäni joogaamassa nauratti, mutta myös kauhistutti. En ole vuosiin kokeillut uusia lajeja, joogannut olen kyllä säännöllisesti.

Uuden kokeileminen kauhistuttaa aina, vaikkei alla olisikaan kalseaa vettä, johon mokatessaan molskahtaa. Samalla minun piti vielä tuottaa suoraa lähetystä radioon.

Kauhukuvissani tipahdin kirkuen veteen mikrofoni kourassa. Tuollaisissa tilanteissa auttaa erään entisen kollegan viisas neuvo: Mitä väliä.

Niinpä nousin laudalle ensiaskeleitaan ottavan varsan tavoin. Aloitimme kokeilun ensin opettelemalla laudalla perusasiat: melomisen, kääntymisen ja peruuttamisen.

Tyynellä säällä lauta ei tuntunut kovinkaan kiikkerältä. Alustan kontrolloinnin oppii yllättävän nopeasti. Ei mennyt kuin tovi, niin löysin jo itseni laudan päältä tekemässä vanhoja tuttuja jooga-asentoja.

Ei se niin kummoista ollutkaan. Mikrofonin pitelemiseenkin sain apua.

Inhoan kliseisiä lauseita, kuten "kasvu tapahtuu epämukavyysalueella". En koe kasvavani paremmaksi ihmiseksi sillä, että kiduttaisin itseäni asioilla, joista en pidä. Sen sijaan on vaikea löytää asioita, joista pitää, jos ei uskalla kokeilla.

Kauhuskenaariot harvoin käyvät toteen.